Korfbaluitslag bij Ollandia

23 mei 2022, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Korfbaluitslag bij Ollandia

Op bezoek bij Casteren op een zonnige middag, in een grijs verleden vaak het decor van heroïsche wedstrijden tussen Casteren en Ollandia. Vandaag ook geen standaard wedstrijd want de einduitslag deed vermoeden dat het een korfbalwedstrijd was geweest.

En Ollandia begon zo goed. Al binnen 2 minuten was het Robert Erven die zich goed vrij speelde op de rand van de zestien en de bal met veel gevoel in de verre bovenhoek liet draaien, net boven de vingertoppen van de Casterense keeper, 0-1. Maar lang konden we niet genieten want een discutabele toegekende vrije trap op 2o meter van het doel werd onberispelijk ingeschoten door de aanvoerder van Casteren. Kevin Vesters kansloos latend, 1-1. Hierna ging de wedstrijd op en neer waarbij Casteren iets feller was dan Ollandia maar dat leidde niet tot een overwicht of kansen. Toch kwamen we op achterstand want in de 20e minuut werd een lange bal gespeeld doie met veel inzet werd binnen gehouden, waarna onze verdediger op de achterlijn werd uitgekapt en de aanvaller van casteren hard in de korte hoek binnenschoot., 1-2. Ollandia ging niet bij de pakken neerzitten en ging op jacht naar de gelijkmaken. Die kwam er ook nog voor rust. Een prima aanval met uiteindelijk een pass van Rob van der Heijden op Robert Erven die beheerst raak schoot in de lange hoek, prima doelpunt en 2-2 ruststand.

Archief Ollandia

Na rust een zelfde wedstrijdbeeld met regelmatig slordig balverlies en verdedigend stond het niet altijd even goed. Ollandia was de eerst ploeg die een kans kreeg maar Robert Erven zag zijn lob op de lat zag eindigen. Niet veel later werd het 3-2 voor de thuisploeg toen Ollandia verdedigend wel heel veel ruimte weg gaf en de spit zijn goaltje ook kon meepikken. Hierna werd het niet beter bij Ollandia en kwam het zelfs op een achterstand te staan van 5-2 nadat Casteren in de 75e en 80e minuut nog 2 keer wist te scoren. Ollandia kon hierna nog wel wat terug doen door 2 doelpunten van Remco Voets in de 90 en 92e minuut maar te weinig om er nog een gelijkspel uit te halen. Eindstand 5-4

Comments are closed.