Ollandia geeft zelf de punten weg

29 mei 2022, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia geeft zelf de punten weg

Met nog 1 laatste uitwedstrijd op het programma speelde Ollandia 1 afgelopen zondag haar laatste thuiswedstrijd tegen Dees 1 uit Wintelre. Ollandia had het moeilijk in de eerste helft en het leek er even op alsof men niet meer wist hoe te voetballen. De gestreepte blauw-witte tenues leken op onze zwart-witte met als gevolg dat de bal heel vaak ingeleverd werd bij de tegenstander. Ze kwamen telkens een stap te laat of stonden te veel stil. Ook Dees moest even in het spel komen, maar kwam toch verrassend op voorsprong in de 16e min. Een hoge kopbal in de voorhoede was onhoudbaar voor onze sluitpost (0-1). Even later werd de voorsprong vergroot doordat Dees ietwat gelukkig een vrije trap op de rand van de 16m kreeg en deze moeiteloos wist te verzilveren (0-2). Vlak voor rust had Ollandia ook geluk bij het verkrijgen van een vrije trap en door miscommunicatie maakte een speler van Dees hands. De vrije trap werd razendsnel genomen en via Rob v.d. Heijden belandde de bal uiteindelijk in het doel (1-2).

De peptalk in de kleedkamer had geholpen want Ollandia 1 was in de tweede helft de betere partij. Helaas hadden zij vandaag vele kansen nodig en zag men deze telkens verdampen bij het vijandelijk doel. Remco Voets had een mooi schot, evenals Harm van Oirschot. Maar het duurde tot in de 80e min dat Arno van Oss de bal via de kluts erin wist te tikken. Lang kon Ollandia hier niet van genieten, want Dees1 kreeg de bal zowat cadeau op het middenveld. De aanval werd ingezet en ook de achterhoede stond erbij en keek ernaar. De 2-3 vond eenvoudig het net. In de blessuretijd werd het nog spannend door een prachtschot van Stan de Beer die overigens ook een aantal keer uitstekend zijn verdedigende rol innam. De gelijkmaker leek vandaag van de voet van Wout van Rooij te komen, maar helaas spatte zijn schot uiteen naast het doel. Met een 2-3 eindstand bleven er geen punten in Olland helaas.

Comments are closed.