30 september 2013
30 september 2013, reacties: 0

Door Geert van der Heijden
Het was Prachtig voetbalweer en met de kermis in de benen was Rhode 9 vandaag de geduchte tegenstandig in de streekderbie om drie belangrijke punten. Tijdens de voorbespreking stond er één ding centraal: ‘Samen hard werken’ om daarna écht van de kermis te genieten. Michel kwam met een verrassende aanvallende opstelling met talent Gerben uit de A-jeugd en de trainer schoof Peter v. L. een linie naar voren, achter de spitsen. Hij liet Berry M. Controleren op het middenveld en gaf hem de band.

Vanaf de aftrap was ollandia scherp en zat kort op de bal. Weinig tikjes terug en alle neuzen dezelfde kant op: naar voren. Door goed jagen was de eerste corner na 11 minuten een feit waarop in de kluts, attent gereageerd werd door de rechterspits. Geert v.d. H noteerde 0-1 en scoorde met links. Naar eigen zegge was dat voor hem de tweede treffer van de stralende ochtend.  Met een optimistisch spel domineerde ollandia op het middenveld. ‘n scherpe pass op Gerben D. smoorde helaas in de handen van de keeper. Rhode liep achter de feiten aan en kwamen niet aan voetballen toe. Onder de druk van de spitsen en hardwerkende middenvelders bezweken de verdedigers en scoorde P. van Lierop de 0-2. Het spel stabiliseerde en onze handveger van de week (zie foto) moest tweemaal aan de handrem trekken. De scheidsrechter constateerde geen buitensporig gedrag en ollandia kon opbouwen en de voorsprong verder uitbouwen. Maarten onderschepte niet veel later de bal en Jordy V. Schoot snoeihard in de netten vanaf 19 meter. De aftrap was voor Rhode voor de derde maal een feit en zo bleek later, zouden er nog twee volgen. Vijf minuten voor het brengen van de thee ging Gerben D. goed de hoek in en na veel grote passen, legde hij de 0-4 op n presenteerblaadje voor Geert v.d. H. In het kleedlokaal bleek de thee te ontbreken maar deze tactische noodgreep van Rhode worp geen vruchten af. De 45 minuten die volgde waren iets wat flets maar ollandia wist de rust te bewaren.
Einduitslag: een verdiende 0-4 !

Comments are closed.