Ollandia VR1 wint op mooie wijze van Rhode VR1

30 september 2013
30 september 2013, reacties: 0

Ollandia VR1 speelde afgelopen zondag op sportpark Ekkerzicht de derby tegen Rhode VR1. Al vroeg in de wedstrijd was er een mooie trap van Manon v. Ruremonde die ervoor zorgde dat de bal in de 16 m van Rhode belandde. Helaas kon niemand deze aanval beantwoorden met een schot op doel. Vervolgens kon Bianca Schoordijk de bal voorgeven op Carla Teulings.  Zij schoot op doel, maar de bal belandde eenvoudig in de handen van de keepster. Melanie wist een corner van Rhode VR1 tot tweemaal uit het doel te slaan met haar handen en vervolgens klemde zij de vrijgekomen bal op tijd vast. Het was een wedstrijd met vele acties vandaag. Rhode VR1 zette veel druk op de Ollandse achterhoede. Deze druk werd Ollandia VR1 in de 21e min teveel en de 0-1 moest op het scorebord bijgeschreven worden. Ollandia ging vervolgens beter voetballen. Zij lieten zich niet uit het veld slaan door de 0-1 achterstand. In de 34e min kreeg Ollandia een corner. Nicole Bekkers nam de corner en zij speelde de bal richting 16 m. Carla Teulings stond prima in positie en zij wist de bal achter de keepster te spelen. 1-1! Vlak voor rust wist Nicole Bekkers een aantal speelsters uit te spelen, waarna de weg richting het doel van Rhode vrij was. Haar schot was onhoudbaar en Ollandia vertrok met een 2-1 voorsprong richting de thee. Na rust wist Ollandia VR1 haar spel beter te controleren, waardoor Rhode VR1 moeilijker tot een aanval kwam. Het team leed minder balverlies. Manon Koolen durfde eens flink uit te halen. Haar snoeiharde schot spatte uiteen in de kruising en met een stuit dook de bal naar beneden over de achterlijn en terug de 16 m in. De 3-1 werd bijgeschreven door de scheidsrechter. De Ollandia motor draaide op volle toeren en dit was overal op het veld te merken. De achterhoede wist counters tijdig een halt toe te roepen. Ook werd er op het middenveld mooi gecombineerd. Bianca Schoordijk zorgde er met een puntgave voorzet voor dat de goed in positie staande Sanne v.d. Ven fantastisch kon scoren.  4-1! In de 79e min werd een counter van Rhode VR1 door de Ollandse achterhoede tijdig gestopt, maar een vrije trap tegen was het terechte gevolg.  Rhode VR1 wist de muur te omzeilen en Melanie v.d. Broek kon de goal helaas niet voorkomen. 4-2. In de 83e min wist Ollandia VR1 nog eenmaal te scoren. Nicole Bekkers schoot de bal via een prachtig lobje achter de keepster die voor haar doel stond. Met een 5-2 einduitslag stapte een tevreden Ollandia VR1 van het veld. Zij mogen terecht trots zijn op het geleverde voetbalspel en hopelijk zien we dit volgende week weer in een uitwedstrijd tegen Handel VR1. Tot dan!

Ollandia VR1: Melanie v.d. Broek, Nicole Maas, Carla Teulings, Nicole Oerlemans, Nikki de Bie, Bianca Schoordijk, Manon Koolen, Manon v. Ruremonde, Sanne v.d. Ven, Inga Neuts, Nicole Bekkers.  Reserve-spelers: Anne Maas, Loes Hulsen.
P1010403 P1010381
P1010392

Comments are closed.