5 november 2013
5 november 2013, reacties: 0

Door Geert van der Heijden

Ollandia 3 heeft zondagmiddag een knappe overwinning behaald op concurrent DVG 7. Het veld dat pal tegen de snelweg ligt en naast de kleiduifschietvereniging is gesitueerd was het podium voor de strijd om drie punten. Aan het einde van de eerste helft had Maikel van Schijndel de bal vanaf 2 meter in de touwen moeten jagen maar verzuimde in eigen dorp te scoren en behaalde daarmee de verdiende titel: Handveger van week.

Het duel was net als het weer, onder de maat en het leek lange tijd op een gelijkspel uit te lopen, met weinig echte kansen aan beide zijden. Een knappe redding van Roche op de lijn was een perfect antwoord op een harde vrije trap met wind mee van DVG. Ollandia 3 – dat de afgelopen drie wedstrijden niet had verloren – reisde vol vertrouwen naar Liempde maar moest het doen zonder trainer/coach Michel van Hoof.  Hij verruilde deze zondag het prachtige groen gras met witte lijnen voor een gravelbaan. Samen met zijn dochter viel hij in de prijzen en als trotse papa van twee dochters staat hij volgende week gewoon weer langs de lijn bij zijn “dertien godenzonen”.

In Liempde werd op het groene gras gevochten om elke bal maar door het ontbreken van “echte coaching” en een geblesseerde Maarten van hoof, was er van overwicht geen sprake. De aanvoerder van DVG kreeg terecht na veel commentaar op de leiding, 10 minuten om af te koelen naast de lijn. Met een man meer ging Ollandia 3 op zoek naar meer maar strandde keer op keer voor de zestien meter.

Het harde werk van onder andere Berry Markus loonde want hij scoorde na twintig minuten in de tweede helft knap uit een corner. Hij liet de kieper kansloos op de lijn. Dit staaltje klasse bleek een half uur later de eindstand: 0-1. Ook toen Berry de bal op een presenteerblaadje gaf op Geert van der Heijden bleeft de score ongewijzigd. Voor de tweede keer dit seizoen werd als vervanging William Voets aangewezen en wederom resulteerde dit in drie punten. De ongeslagen coach bleef er rustig onder en blijft voorlopig op dit niveau actief.

Ollandia 3 staat ook na deze speelronde op een gedeelde derde plaats, met een wedstrijd meer en vijf punten minder dan koploper Irene 2.

Comments are closed.