Ollandia 1 heeft het geluk niet aan zijn zijde tegen NLC ’03 1

24 november 2013
24 november 2013, reacties: 0

Ollandia 1 ging vandaag op bezoek bij een oude bekende uit de 5e klasse, NLC’03 1. Beide ploegen hebben zich vorig jaar weten te plaatsen voor promotie naar de 4e klasse, dus het beloofde op voorhand een spannende wedstrijd te worden. In de eerste helft werd door beide teams gestreden voor de voorsprong. Deze strijd ging gelijk op, waarbij Robert Erven een mooie kans had om via het hoofd te scoren. De keeper van NLC’03 kon deze aanval eenvoudig afweren. Vervolgens ontsnapte Ollandia 1 ternauwernood aan een tegengoal, doordat een schot op doel voorlangs ging. Gerbe Voets wist de bal in bezit te krijgen, voordat deze in het doel kon rollen. NLC’03 1 liet zien een fysiek sterke ploeg te zijn, waardoor Ollandia 1 met man en macht moest werken om de bal in bezit te houden. Met een 0-0 tussenstand werd een begin gemaakt aan de rust. Na rust werd de strijd feller, doordat een doelpunt bij beide ploegen uitbleef. Een speler van NLC ’03 maakte een overtreding die terecht door de scheidsrechter met geel bestraft zou gaan worden. Maar de wedstrijd veranderde in een nachtmerrie, doordat de verkeerde speler geel op zijn naam kreeg. Hierdoor kreeg de betreffende speler niet zijn verdiende tweede gele kaart. Ollandia protesteerde, de scheidsrechter wist niet goed raad met de situatie en trok in het wilde weg gele kaarten om de protesten het hoofd te bieden. Hierdoor moest Ollandia 1 noodgedwongen wel met 10 man verder, terwijl NLC’03 goed wegkwam. Ondanks deze blunder van formaat wist Ollandia 1 toch nog druk te zetten op de tegenstander. Het resultaat was prachtig. Stefan Erven gaf de bal puntgaaf voor op Robert Erven. Snoeihard vloog de bal boven in het net. 0-1! Tom Wouters keepte namens Ollandia 1 een uitstekende wedstrijd en hij wist enkele gevaarlijke schoten van NLC’03 te pakken. NLC’03 wist even later handig gebruik te maken van de verkregen ruimte in de 16 m en de 1-1 verscheen alsnog op het scorebord. Nadat een speler van NLC’03 1 ook met 2x geel het veld had mogen verlaten, werd het een slotfase tien tegen tien. Ollandia 1 voerde een zware strijd, waarin het geluk aan de zijde van NLC’03 1 lag. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd eenvoudig omgezet in een 2-1 voorsprong en het doemscenario was een feit. Terwijl de laatste minuten op de klok wegtikten, waren er nog enkele mooie kansen van Robert en Stefan Erven. De keeper stond dit keer wel goed in de positie en de achterstand werd niet meer ingelopen. Onverdiend stapte Ollandia 1 zonder punten van het veld. Dit seizoen wil het maar niet lukken bij Ollandia, maar het spel was zeker veelbelovend. Volgende week speelt Ollandia 1 op Sportpark Ekkerzicht de derby tegen Boskant 1. Tot dan!

Ollandia: Tom Wouters, Gerbe Voets, Bart v.d. Tillaart, Jan Wouters, Jos Leenderts, Marti v.d. Zanden, Paul v. Driel, Rene Raaijmakers, Rob v.d. Heijden, Robert Erven, Stefan Erven
Nlc03-Ollandia 24 nov. 201

Comments are closed.