Derby Ollandia 1 tegen Boskant 1 eindigt in 0-1

2 december 2013
2 december 2013, reacties: 0

Bron Willy van de Linden, v.v Boskant

Boskant heeft, dankzij een doelpunt in de 1e helft,  een nipte overwinning behaald op dorpsgenoot Ollandia. Na rust was Ollandia zeker niet de mindere, maar een gelijkmaker zat er toch net niet in.
Ollandia begon aan de wedstrijd met de wetenschap dat ze door blessures en een schorsing in ieder geval wat kwaliteit hadden moeten inleveren. Boskant leek daar van te kunnen profiteren, want het eerste half uur was duidelijk in het voordeel van de bezoekers. Na een wat aarzelende start bleek Ollandia sluitpost Tom Wouters tot 4 keer toe een sta-in-de-weg bij goede doelkansen van Brett Veldkamp en Pieter van de Warenburg. In de 27e minuut was hij echter kansloos toe Pieter een goede voorzet van Edo Brans met z’n rechter in de hoek schoof: 0-1. Boskant bleef de betere ploeg, maar de scherpte en de juiste passing ontbrak om het de defensie van Ollandia echt moeilijk te maken.

De thee, met vermoedelijk wat extra suiker, moet de thuisclub goed hebben gedaan. Want na rust was Ollandia zeker gelijkwaardig aan Boskant. Voetballend was het aan beide zijden wat minder, maar de inzet en de spanning vergoedde veel. Het bleef aan Ollandia kant niet bij inzet, er werden ook enkele kansen gecreëerd. Bij de eerste, een inzet van Robert Erven direct na rust, leek de gelijkmaker in aantocht, maar Boskant doelman Erwin Brouwers plukte de bal uit de hoek. Hij keepte deze middag toch sterk en was met name bij corners telkens zeer attent aanwezig. In de 82e minuut leek hij toch nog verrast te worden door een subtiel lobje van Stefan Erven. Het gejuich van een aantal Ollandia aanhangers was te voorbarig, want de bal viel aan de buitenkant op het net. Tussendoor had Boskant, met name via aanvoerder Ron van Uden, nog enkele kansjes maar die leverden geen doelpunt op.
Eindstand derhalve 0-1. Voor Boskant voldoende om de achterstand op koploper FC Uden te consolideren, voor Ollandia eigenlijk niet voldoende om onderin wat meer lucht te krijgen.

Na afloop van de wedstrijd was het niet te merken wie er gewonnen of verloren had want de 2 teams en supporters maakten er samen een mooie en gezellige 3e helft van
Ollandia: Tom Wouters, Ruud van Driel (88e min Ronny Thomassen), Bart v.d. Tillaart, Maurice Kastelijn, Jos Leenderts, Marti v.d. Zanden, William Bekkers, Gerbe Voets, Rob v.d. Heijden, Robert Erven (80e min Teun Leenderts), Stefan Erven
Ollandia-Boskant 1 dec 2013

Voor meer foto’s klik op http://www.vvboskant.nl/Fotoboek.asp

Comments are closed.