8 december 2013
8 december 2013, reacties: 0

Afgelopen zondag speelde Ollandia VR1 een uitwedstrijd tegen WEC VR1. Ollandia staat op de 4e plaats in de 5e klasse, terwijl WEC VR1 koploper is. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. De eerste helft was er één boordevol spanning en sensatie. WEC VR1 liet vanaf de allereerste minuut zien dat zij de koppositie wel degelijk verdiend hebben. De aftrap werd genomen en meteen werd de bal richting de sprintende speelster van WEC gespeeld. Vermeend buitenspel belette haar om ook daadwerkelijk te scoren. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Ollandia. Het lukte maar niet op de vijandelijke helft van het veld te komen. De achterhoede hield kranig stand tegen de talloze aanvallen van WEC. In de 20e min was een speelster van WEC VR1 de achterhoede te slim af en met een mooie boog vloog de bal in het Ollandse doel. 1-0. Gelukkig wist Ollandia vrij snel op gelijke hoogte te komen. Nicole Bekkers wist in de 30e min, na een puntgave combinatie met Seline v.d. Vleuten, de keeper af te troeven en de 1-1 binnen te schieten. Vlak voor rust was er nog een megakans voor WEC. Nicole Oerlemans kon de bal niet op tijd vastklemmen, waardoor een speelster van zeer dichtbij eenvoudig binnen kon schieten. Gelukkig voor Ollandia ging de bal snoeihard over het doel. Ruststand 1-1. In de tweede helft begon Ollandia sterk. Zij gingen hun spel beter controleren. In de 60e min ving Seline v.d. Vleuten de doeltrap op van de keeper van WEC. Manon Koolen was mee naar voren geschoven en met een flinke trap was de 1-2 een feit. Tegen ieders verwachtingen in stond Ollandia VR1 voor en hopelijk konden ze dit volhouden. Seline v.d. Vleuten wist in de 75e min op sublieme wijze te scoren. De achterhoede van WEC VR1 zette een stap naar voren om de Ollandse spitsen in buitenspelpositie te zetten. Doordat een speelster te laat stapte, stond Seline v.d. Vleuten niet buitenspel. Met de bal aan de voet had zij goed gezien dat de keepster ver voor haar doel stond. Via een prachtige lob werd een behoorlijke afstand eenvoudig overbrugd en de bal vloog supermooi in het net. 1-3! Door bepaalde speelsters goed te verdedigen, kreeg WEC minder kansen. Gelukkig voor Ollandia VR1 stond Nicole Oerlemans een fantastische wedstrijd te keepen. In 80e min wist Nicole Bekkers enkele speelsters uit te spelen, waarna zij met een korte pass Sanne v.d. Ven kon bedienen. Sanne v.d. Ven keek waar de ruimte lag en de 1-4 vloog in het doel. In de slotfase wist WEC VR1 nog eenmaal te scoren, maar de winst pakten zij niet meer af. Door dit prachtige resultaat is Ollandia verzekerd van een plek bij de bovenste 6 in de 5e klasse, waardoor zij na de winterstop voetballen voor promotie. Dit zal niet het hoofddoel van Ollandia VR1 zijn, maar degraderen is sowieso niet meer mogelijk dit seizoen. Dit is een geruststellende gedachte en het elftal mag trots zijn op het behaalde resultaat vandaag. De winterstop begint voor hen officieel vandaag, maar het is nog mogelijk dat er een inhaalwedstrijd tegen ELI VR1 gespeeld moet worden.

Ollandia VR1:  Nicole Oerlemans, Nicole Maas, Carla Teulings, Nikki de Bie, Manon v. Ruremonde, Sanne v.d. Ven, Manon Koolen, Seline v.d. Vleuten, Lisanne Teulings, Nicole Bekkers, Loes Hulsen (45e min Anne Maas).P1010687P1010684
P1010699

 

 

 

Comments are closed.