9 december 2013
9 december 2013, reacties: 0

Ollandia 2 heeft zijn plek bovenin de stand van de 2e periode weten vast te houden door een knappe overwinning op koploper Boekel sport. Door vele blessures in de selectie speelde Ollandia met een aangepast elftal waarin onder andere good old Peter van Lierop zijn opwachting maakte als laatste man.

Ollandia was de eerste 15 minuten gelijkwaardig aan boekel, er werden echter weinig kansen gecreëerd aan beide zijde en het spel was niet hoogstaand te noemen. De supporters zagen na het eerste kwartier een sterker wordend Boekel. Ollandia werd teruguit gedrongen en kon zich moeilijk onder de druk uit voetballen. Een doelpunt voor Boekel hing in de lucht. In de 30e minuut was het raak, uit een corner maakte boekel de 1-0. De bal werd voorgegeven en ingekopt door een speler van Boekel. Deze bal werd in eerste instantie nog van de lijn gehaald, maar in de rebound was het raak. Ollandia schakelde voor korte duur een tandje bij en dit was genoeg om de gelijkmaker te forceren. Rob van der Heijden kwam op het middenveld in balbezit, na goed terugleggen van Teun Leenderts, en stuurde Bart van Riet in de diepte weg. Hij bleef koelbloedig, ging op snelheid richting de keeper en wist deze door de benen te passeren, 1-1. Lang kon ollandia niet van die gelijke stand genieten want nog geen 2 minuten later maakte het betere Boekel alweer de 2-1. Bij een voorzet vanaf rechts dekte Ollandia de spits van Boekel niet goed, hij wist de bal rustig aan te nemen en vanaf tien meter deze goed onderin de hoek te schieten. Ruststand: 2-1

Het is nog niet bekend of het de wonder thee is geweest of de speech van coach Johnny Hagelaars, maar een heel ander Ollandia was na rust zichtbaar. Ollandia zette druk vooruit en hiermee hard Boekel Sport moeite. Boekel wilde blijven voetballen, juist die instelling leverde Boekel problemen op. Ollandia creëerde in de persoon van Teun Leenderts en Rob van der Heijden kleine kansjes, zonder echt heel dreigend te worden. Waar Ollandia in de eerste helft moeite had om het middenveld in handen te krijgen was dit juist in de tweede helft wel het geval. Ollandia maakte in de 65 minuut dan ook een terechte gelijkmaker. Rob van der Heijden veroverde de bal op de rechtsbuiten positie, sneed richting de 16 meter en werd hierin onderuit gehaald. De scheidsrechter was resoluut en een penalty voor Ollandia was het gevolg. Rob van der Heijden wist deze netjes binnen te werken, 2-2. Met nog 25 minuten op de klok was nog van alles mogelijk. Ollandia was licht beter, maar ook Boekel bleef loeren op een treffer en bleef goed combineren. Met Gerbe Voets en Jos Leenderts binnen de lijnen kreeg Ollandia iets meer stootkracht naar voren en kon heeft steeds gevaarlijker worden richting het vijandelijk doel. Ook Robert van de Biggelaar, terug van een hamstringblessure, kwam nog binnen de lijnen. Hij zou de uiteindelijke treffer maken. In de laatste minuten werd Rob van der Heijden in diepte gestuurd door Bart van Riet. Rob van der Heijden werd echter op 18 meter van de goal gevloerd. De vrije trap die hierop volgde werd door Robert van de Biggelaar met gevoel in de rechter onderhoek gelegd, waar gezegd moet worden dat de keeper van Boekel er niet goed uit zag. 2-3. Na de aftrap van Boekel sport floot de scheidsrechter meteen voor het eind signaal. Teamgeest en hard werken waren vandaag de basis voor de knappe overwinning. Ollandia 2 klimt door deze overwinning na een 5e plek in de stand en een koppositie in de 2e periode met 4-10, echter moet gezegd worden dat er 2 teams zijn met 3-9. Volgende week kan Ollandia 2 weer aan de bak want Blauw Geel’38/Jumbo 7 komt op bezoek, Nummer 4 van de ranglijst en concurrent om de periode.

Ollandia 2: Bart Smetsers, Maurice Kastelijn, Peter van Lierop, Jochem Treuren, Mark Huiberts, Sietze de Jong (’65 Gerbe Voets ), Luc van der Heijden, Bart van Riet, Rob van der Heijden, Teun Leenderts (’80 Robert van de Biggelaar), Remco Voets (70’ Jos Leenderts)

Comments are closed.