15 december 2013
15 december 2013, reacties: 0

Ollandia 1 reisde afgelopen zondag richting het sportpark van FC Uden 1. Met enkele geblesseerden was het voor trainer Gerard van Zutphen niet gemakkelijk om een kloppende opstelling te maken. In de eerste helft wist Ollandia 1 Fc Uden 1 telkens te beletten tot scoren te komen. Keeper Tom Wouters speelde hier zeker een hoofdrol bij. Fc Uden kreeg een aantal enorme kansen van zeer dichtbij, maar Tom Wouters was scherp en hield zijn doel schoon. Ook streed het elftal als collectief voor 0 tegendoelpunten. Ollandia 1 kwam zelf een enkele keer  tot counteren. Stefan Erven wist met de bal aan de voet richting 16 m te rennen. Hij draaide, keek en probeerde te schieten. Helaas stond de achterhoede van Fc Uden 1 in de weg waardoor de bal niet meer richting doel kon gaan. Vlak voor rust was er nog een kans voor Remco Voets, maar zijn schot miste de kracht om echt gevaarlijk te zijn. Met een knappe 0-0 ruststand vertrokken beide teams richting kleedkamers. De tweede helft was amper begonnen of Fc Uden 1 mocht zich opmaken voor een corner. Steve de Jong kreeg op de rand van de 16m net iets teveel ruimte, waardoor hij met een hard schot de bal in het net kon schieten. 1-0. Ollandia 1 liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en zij maakten het Fc Uden regelmatig moeilijk. Maurice Kastelijn wist de bal enkele keren zelfverzekerd weg te koppen en ook Marti v.d. Zanden stond regelmatig goed in de positie om de bal op te vangen. In de voorhoede wist Stefan Erven met de bal richting de achterlijn te sprinten. Hij hield de bal prima in bezit, maar helaas stond er niemand voldoende dichtbij om de voorzet die voorlangs ging, binnen te tikken. In de 75e min werd een aanval van Fc Uden 1 niet op tijd gestopt. De bal kon niet klemvast gehouden worden en in 2e instantie was het eenvoudig scoren voor Patrick Witjes. 2-0. In de slotfase was het strijdend Ollandia 1 moegestreden, maar het was een waardige strijd geweest. De punten waren terecht voor Fc Uden 1. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma, een thuiswedstrijd tegen Mariahout 1. Tot dan!

Ollandia 1: Tom Wouters, Rob v.d. Heijden, Gerbe Voets (14e min Jan Wouters), Marti v.d. Zanden, Maurice Kastelijn, Ronny Thomassen, Rene Raaijmakers, Luc v.d. Heijden, Jos Leenderts, Remco Voets, Stefan Erven.

Fc Uden-Ollandia 15 dec. 2013

Comments are closed.