3 februari 2014
3 februari 2014, reacties: 0

Tijdens de eerste prachtige zonnestralen van Februari stond voor Ollandia 3 een leuke wedstrijd op de planning tegen Nijnsel. Op papier zou dit een eenvoudige overwinning moeten worden maar aangezien de toppers van Michel van Hoof op vettig gras spelen, was de overwinning dus geen zekerheid. Het was deze zondag dan ook erg moeilijk voor Michel om duidelijke lijnen uit te zetten, aangezien deze ontbraken op Veld drie van sportpark Ekkerzicht. Het veld was moeilijk bespeelbaar en had geleden onder de trainingen (van hogere elftallen) van afgelopen week.

De coach had een duidelijke boodschap voor de tweede helft van dit seizoen: minimaal op de derde plaats staan na de laatste speelronde in de competitie. Door elke wedstrijd fel te starten, kort op de bal te zitten en minimaal te trainen zou dit volgens Michel mogelijk moeten zijn. Na een goede warming-up en het winnen van de tos, koos het derde elftal de zon in de rug.
Al snel maakte Peter L. het eerste doelpunt vanaf ongeveer 18 meter, uit een vrije trap, hard over de grond. De tweemansmuur bleek niet mans genoeg om weerstand te bieden tegen zijn inzet en beperkte enkel het zicht van de keeper van Nijnsel. Al snel pakte de keeper in lichtblauw voor de tweede maal de bal uit het net toen Geert vd H. trefzeker was na een mooie paas vanaf het midden. Na ongeveer een half uur spelen maakte Peter L. (net als in zijn thuissituatie) vrij beheerst de tweede! Marcel R. stapte tactisch over waardoor het voor Peter letterlijk en figuurlijk een intikkertje was.

Met 3-0 op het spreekwoordelijk scorebord kon het derde elftal achterover leunen en genieten van de zon, maar deed dat niet. Er volgde namelijk nog vijf doelpunten en slechts 1 tegengoal. Teun Leenders scoorde twee maal en wederom scoorde Joris van Esch van dichtbij zoals het dat ook in Boekel deed. Echter liet hij deze keer zijn karakteristieke dansje achterwege, waarom is tot op heden niet duidelijk. Joris was desondanks toch blij dat het dit weekend wél een keer lukte om er iets in te krijgen.

Alle eer voor de mooiste goal van het seizoen werd in één keer opgestreken door niemand minder dan Marcel Essens. Door kort op de bal te zitten, veroverde bij de bal net buiten de zestien en met zijn rug naar de goal, maakte hij een mooie draaibeweging, speelde zichzelf vrij en schoot de bal beheerst, met een boogje, net onder de kruising. Met behulp van de binnenkant van de paal was deze voor de keeper en vier verdedigers onbereikbaar en belandde netjes in het net. De spelers en supporters van beide partijen gaven luidkeels applaus en bewonderde deze excellent uitgevoerde actie.

De einduitslag: Een 8-1-overwinning en er kan teruggekeken worden op een fantastische start van de tweede seizoenshelft.
Michel’s trots speelt volgende week uit tegen de koploper, Irene.

Met hartelijke groet,
Geert van der Heijden

Comments are closed.