16 februari 2014
16 februari 2014, reacties: 0

In de SCMH arena opende Ollandia heel sterk. Het opportunisme straalde er vanaf. Na 20 min spelen had het zomaar 0 – 2 kunnen zijn, als de doelman van SCMH niet net zo sterk aan de wedstrijd begonnen was. SCMH kreeg maar geen grip op het aanvallende spel van Ollandia en trok met regelmaat rondom de beroemde 16 aan de noodrem. Op de speelhelft van SCMH kreeg Ollandia 13 vrije trappen te nemen in eerste fase van de wedstrijd terwijl Ollandia doelman Tom Wouters zich warm hield door een paar sprintjes te trekken in zijn eigen doelgebied. Dit gegeven zegt iets over de drive van Ollandia om vol te gaan voor het hoogst haalbare. SCMH deed er alles aan om het rappe tempo en de aanvalsdrift van haar tegenstander te ontregelen en uit de houtgreep van Ollandia te geraken. Hierbij maakte SCMH o.a. gretig gebruik van de techniek  om snelle spelhervattingen te voorkomen. Ollandia liet het niet gebeuren, bleef mooi voetbal spelen en duikt herhaaldelijk gevaarlijk op in het doelgebied van SCMH, maar tot scoren voor rust kwamen ze nog niet. SCMH was blij en opgelucht met het rustsignaal van de scheidsrechter. Ruststand 0 – 0.

De zware overtreding van de no 11 van SCMH – in de 1ste min van de 2de helft – op de enkels van Rob vd Heijden – was voor scheidsrechter Verbruggen voldoende reden om hiervoor de speler van het veld te sturen met een rode kaart. De wedstrijd ging verder met 10 tegen 11. Het harde werken van Ollandia werd in de 60ste min beloond met een doelpunt. De precisie waarmee Stefan Erven zijn assist afleverde op het hoofd van geheel vrij gelaten Jan Wouters was prima. Sterk met het hoofd kopte Jan Wouters de bal onhoudbaar voor de doelman in de rechterbovenhoek. 0 -1. Toen 10 min later Ronnie Thomassen op de rand van de 16 werd gevloerd floot de scheids terecht voor een overtreding. SCMH was nog druk bezig met de protesten tegen het fluitsignaal toen Ronnie Thomassen bedacht, snel nemen die vrije trap. Hij  zag namelijk Jos Leenders in een goede en vrije scoringspositie staan. Het plannetje werkte, de arbiter liet de actie doorgaan. Zijn met veel gevoel genomen vrije trap kwam op maat aan bij Jos Leenders. Die aarzelde geen moment, aannemen en schieten. Met een beauty van een doelpunt maakt hij het karwei vakkundig af. Volle winst van Ollandia. De wedstrijd is gespeeld. Eindstand 0 – 2. 3 Punten in de tas, een oppepper die Ollandia goed kan gebruiken. Kom op mannen, als jullie met zoveel zelfvertrouwen, en met dezelfde inzet en passie als vandaag de resterende wedstrijden in de competitie blijven spelen kunnen we een heel eind komen.

Ollandia 1: Tom Wouters, Ruud van Driel, Carlo Siemons, Bart vd Tillaart, Maurice Kastelijn, Ronny Thomassen(75e min Rene Raaijmakers), Rob v.d. Heijden, Jos Leenderts, Stefan Erven( 80e min Remco Voets), Jan Wouters, Robert Erven .

Scmh-Ollandia 17 feb 2014

Comments are closed.