23 februari 2014
23 februari 2014, reacties: 0

Vooraf heb je, op basis van het wedstrijdprogramma, een scenario in je hoofd. Als dan aan het einde van het liedje iedereen punten behaald heeft behalve wijzelf dan heb je behoorlijk de pé in. Was het nodig geweest… nee. Ollandia-Cito was geen hoogstaande wedstrijd maar wel een wedstrijd waar veel beleving en bezieling in zat en wat goed begeleid werd door de scheidsrechter. Qua veldspel was het bij Cito iets beter verzorgd maar de kansen waren er voor Ollandia. In de 1ste 10 minuten was het aftasten wat beide teams deden maar gaande weg kwamen er wat kansjes. Zo was er in de 12e minuut Robert Erven die langs zijn tegenstander kwam en een strakke voorzet gaf waarbij Jan Wouters een teenlengte tekort kwam om die binnen te werken. In de 25e minuut was het Bart vd Tillaart die, na een strakke voorzet van Stefan Erven, in kansrijke positie kwam en zijn inzet ternauwernood met de voet van de keeper gekeerd zag. Zo waren er tussen de 25e minuut en 45e minuut diverse kansen en kansjes voor achtereenvolgend Stefan Erven, René Raaijmakers en opnieuw Jan Wouters. Geen van allen troffen doel. In die bedrijven Had ook Cito een aantal kleine kansjes gehad die allemaal ontstonden door slordigheden van Ollandia kant. De eerste helft kunnen we kenmerken als matig voetbal, veel slordigheden aan Ollandia kant, een iets sterker Cito qua veldspel maar de betere kansen voor Ollandia.

De 2e helft begon voor Ollandia helemaal schlemielig. Een slap ingeschoten bal van Cito werd van richting veranderd door Gerbe Voets waardoor keeper Tom Wouters eensklaps kansloos was en druppelde de bal over de doellijn, 0-1 voor Cito. Nadien zien we een moeizaam vechtend Ollandia om deze tegenslag te boven te komen. Gelukkig weten we vrij snel deze achterstand ongedaan te maken. Na een pass van Jan Wouters op Robert Erven werd laatstgenoemde binnen de zestien onderuitgehaald en was de terechte toegewezen penalty een eitje voor Stefan Erven. Hij schoot onberispelijk binnen en de 1-1 stond op het bord. Nadien kreeg je als toeschouwer het gevoel dat we door zouden drukken en daarvoor kregen we ook weer de kansen. Maar deze werden niet benut en gaandeweg ontstond er weer een gelijkopgaande wedstrijd waarbij ook Cito regelmatig dreigend was voor de Ollandia goal. Naar het einde toe ontstond het gevoel bij beide teams dat het punt gekoesterd moest worden. Helaas was het in de 88e minuut dat Bart vd Tillaart geweldig de fout in ging door veel te lang te dralen met de bal en daardoor Cito de gelegenheid gaf via Davy Smeehuizen de 1-2 te scoren en Ollandia in droefenis achter te laten. In de resterende minuten hebben we nog wel getracht de gelijkmaker te bewerkstelligen maar als zo vaak dan wil het maar niet lukken, ondanks een paar kansrijke scrimmages voor het doel. Het geluk heb je dan ook niet wat je zo hard nodig hebt. Ondanks deze nederlaag blijft ook deze toeschouwer geloof houden in het klassebehoud en hopelijk hebben dat de spelers ook. Eerst maar een gezellig carnaval vieren en dan op weg naar een goede serie…

Ollandia 1: Tom Wouters, Ruud van Driel (75e min Marty vd Zanden), Carlo Siemons, Bart vd Tillaart, Gerbe Voets, Rene Raaijmakers, Rob v.d. Heijden, Jos Leenderts, Stefan Erven, Jan Wouters, Robert Erven .

Ollandia-Cito 23 feb 2014
Ollandia-Cito
23 feb. 2014

Comments are closed.