16 maart 2014
16 maart 2014, reacties: 0

Het was vooraf bekend dat, gezien het programma van de directe concurrenten op deze speeldag, een winst op FC Schadewijk lucht zou geven tegen het voorkomen van degradatie.

Het moet gezegd worden dat het veld van een zeer slechte kwaliteit was en de bal daardoor niet strak te plaatsen was. Ook de geringe afmetingen van het speelveld  zorgde er voor dat er zeer compact gespeeld moest worden. Echter al deze feiten kunnen geen argument zijn van de totale of-day die Ollandia had. Wederom waren het de individuele fouten waardoor  Ollandia het zich moeilijk maakte. De tijd van mooi voetbal zal moeten worden ingeleverd tegen vechtlust en lijfsbehoud als dat niet  gebeurd zal een teruggang naar de 5e klasse niet te voorkomen zijn.

De wedstrijd was nog maar 1 minuut aan de gang toen  Ollandia via Robert Erven de eerste kans kreeg.  Het geluk zit op dit moment dan ook niet mee en de 0-0 stand bleef op het scorebord staan. Ollandia was in het begin de bovenliggende partij maar kon dat niet tot uitdrukking brengen door goals. Lukte dat bij Ollandia niet bij Schadewijk was het in de 11min de eerste serieuze kans die direct werd omgezet in een goal. Het was de snelle Wesly Groenendijk  die het net wist te vinden bij een snelle uitbraak. De wedstrijd was van een erbarmelijke kwaliteit en had dan ook alles weg van een degradatiestrijd. Echter wat Ollandia niet lukte lukte Schadewijk wel en zo was het in de 40 minuut dat de 2-0 op het scorebord leek te komen echter de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Treuzelen in de minuut daarop rond het zestienmeter gebied door een medespeler maakte het voor Jan Wouters noodzakelijk om een sliding in het strafschopgebied te maken om erger te voorkomen. Het was echter volgens vele supporters langs de kant een foutieve inschatting van de scheidsrechter die in deze correcte sliding een overtreding zag zodat de bal op de stip ging en Jan een gele kaart kreeg gepresenteerd.

De strafschop werd benut door wederom Wesly Groenendijk, 2-0.

Wat er in de minuten daarop volgde zou bepalend moeten zijn voor de wedstrijd maar was het achteraf niet. Tommy Wittenberg kreeg in de 45 minuut voor de eerste keer geel en in de 47 direct daarop de tweede. Zodat Schadewijk met 10 man verder moest. Uit de toegekende vrije trap wist Jan Wouters met een prachtig genomen vrije trap het net te raken zodat de rust werd ingegaan met een 2-1 stand.

Alle ingrediënten waren voor Ollandia aanwezig om in de tweede helft toe te slaan tegen 10 man en de aansluitende treffer in de zak, echter het zou anders lopen. Door een snelle uitbraak werd de stand door Sven Damen uitgebreid naar 3-1 voor Schadewijk enkel met een tussenkomst van een benutte strafschop door Stefan Erven 3-2 kwam Schadewijk nog even in de problemen. Echter het was wederom Sven Damen die aan alle dromen voor Ollandia een eind maakte.

Schadewijk ging met 8 gele, een rode kaart  en drie punten van het veld en kan zich weer gaan richten naar boven. Ollandia zal alles op alles moeten zetten om aanstaande zondag, wanneer DVG uit Liempde op bezoek komt in Olland, niet te verliezen.

Ollandia 1: Tom Wouters, Bart v.d. Tillaart, Marti v.d. Zanden, Carlo Siemons, Jan Wouters, Gerbe Voets (70e min Gerbe Dankers), Rene Raaijmakers (46e min Richard Markus), Rob v.d. Heijden, Ronny Thomassen, Robert Erven, Stefan Erven.

Schadewijk-Ollandia 16-03-2014
Schadewijk-Ollandia
16 mrt 2014

Comments are closed.