31 maart 2014
31 maart 2014, reacties: 0

Ollandia 1 speelde afgelopen zondag een belangrijke inhaalwedstrijd tegen DVG 1. Belangrijk omdat beide teams de onderste plaatsen van klasse 4H bezetten en dus belangrijke punten konden pakken. In de eerste helft bleek al gauw dat het 90 minuten lang een spannende wedstrijd zou worden. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar een goal bleef uit. De eerste kans voor Ollandia 1 kwam van de voet van Gerbe Voets. Hij sprintte vanaf de achterlinie naar voren en met een snoeihard schot vloog de bal net naast het doel. Ook DVG 1 kreeg de kans om de score te openen. Na 33 minuten had de Ollandse verdediging het moeilijk om hun doel te verdedigen. Een schot op doel kon niet voorkomen worden, maar gelukkig vloog de bal net over. Vlak voor rust werd een vrije trap door Stefan Erven perfect richting doel geschoten, maar helaas vloog de bal net naast. Ruststand 0-0. Na rust had DVG 1 een goede oppepper gekregen, want zij kregen steeds meer grip op de wedstrijd. De scheidsrechter vond dat de Ollandse keeper teveel tijd nodig had om de bal uit te nemen, waardoor DVG1 een vrije trap op de rand van de 16m kreeg. Dit was de ideale locatie om te scoren, maar je schiet de bal niet zomaar langs Tom Wouters. Weer stond de sluitpost van Ollandia perfect in positie. Met 48 min op de klok was de tweede helft nog maar net begonnen, toen de  afvallende bal uit een corner niet goed weggeschoten werd. Bart de Windt wist met een snoeihard schot de bal in het net te spelen. 0-1. DVG 1 voerde de druk op. Een counter van DVG 1 veranderde in een scrimmage voor het doel, waarin DVG de scherpte miste en Tom Wouters namens Ollandia wederom de redder in nood was. In de tweede helft was er nog een mooie kans op een goal voor Rene Raaijmakers. Stefan Erven gaf de bal fantastisch voor. Rene Raaijmakers zorgde er met een fraaie kopbal voor dat de Liempdse keeper tot het uiterste moest gaan om de bal vast te kunnen pakken. Helaas zat de keeper er goed bij.  DVG 1 kreeg in de 68e min een vrije trap aan de rand van de 16 m. De muur werd gevormd, maar het schot van Tarn v.d. Wiel vloog er puntgaaf omheen en met een stuit was de bal onhoudbaar voor de keeper. 0-2. Dit leek het kantelpunt in de wedstrijd. Ollandia probeerde de score te veranderen, maar zij misten jammer genoeg het vernuft. Verder had DVG  geluk in de slotfase  door een penalty te krijgen voor vermeend hands van Ollandia bij een eerdere vrije trap. De bal vloog ver over het doel en de Ollandse toeschouwers haalden opgelucht adem. Na 90 minuten spelen was de winst terecht voor DVG1. Zij waren feller en scherper vandaag. Voor Ollandia zijn de komende wedstrijden allemaal belangrijk om degradatie te voorkomen. Wie weet wat er nog kan gebeuren. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Volgende week gaat Ollandia 1 op bezoek bij VOW 1 in Zijtaart. Tot dan!

Ollandia: Tom Wouters, Bart v.d. Tillaart, Ruud van Driel, Carlo Siemons, Gerbe Voets (65e min Johnny v.d. Meerendonk), Ronny Thomassen, Rene Raaijmakers, Jos Leenderts, Rob v.d. Heijden (81e min Paul van Driel), Robert Erven, Stefan Erven.

Ollandia-Dvg 30 maart 2014
Ollandia-Dvg
30 mrt 2014

Klik ook op onderstaande link voor wedstrijdverslag Dvg en wedstrijdfoto’s

http://www.boxteldigitaal.nl/sportnieuws/voetbal/dvg/dvg_nieuws/2013_2014/dvg_1/ollandia_1_dvg_1.html

Comments are closed.