Moeizame en enigszins gelukkige overwinning Ollandia

6 april 2014
6 april 2014, reacties: 0

Nog 4 wedstrijden te gaan, nog 4 finales te spelen. Met die wetenschap vertrok men voor de uitwedstrijd naar VOW. Na het verlies vorige week tegen directe concurrent DVG waren we benieuwd hoe de koppies zouden staan en of er voldoende geloof was in eigen kunnen en in lijfsbehoud. Wat betreft het begin van de wedstrijd kwam er geloof bij de toeschouwers. Ollandia kwam in de 7e minuut op voorsprong. Stefan Erven nam een strak en hard genomen corner die door Jos Leenderts bij de 2e paal werd terug gekopt richting de 5 mrt lijn waar René Raaijmakers klaarstond om deze bal koppend achter de doelman van VOW, Nick van Zutphen te werken. Ook hierna bleef Ollandia de gevaarlijkste ploeg. Door het aanvallende spel van VOW kwam er veel ruimte voor onze spitsen. Na 25 minuten telde we vier 100% kansen voor Robert Erven (2*), Paul van Driel en Jos Leenderts. In plaats van een 3-0 voorsprong kwam uit het niets de gelijkmaker. Op rechts werd er goed doorgegaan door een van de spitsen van VOW die aan de zijkant van de zestien een voorzet wilde geven. Omdat Rob van der Heijden deze wilde blokken verdween de bal via het scheenbeen van Rob in een rare curve in de verre hoek achter keeper Tom Wouters. Dit was een domper voor Ollandia die hierdoor steeds slordiger ging spelen en steeds meer het geloof leek te verliezen. De passes kwamen niet meer aan of de eindpass was net niet zorgvuldig genoeg. En toch weten we op voorsprong te komen. Na een goede aanname van Robert Erven kwam René Raaijmakers over hem heen en kreeg de bal mee, een prima voorzet kwam bij de 2e paal terecht waar opnieuw Jos Leenderts de bal terug bracht in de 5 mtr waar Paul van Driel goed anticipeerde en de 1-2 voorsprong op het bord zette. Met deze stand werd het kleedlokaal opgezocht.

Na rust zien we een onherkenbaar Ollandia. VOW ging drukken en zette steeds met lange ballen van achteruit de verdediging van Ollandia onder druk. Aan aanvallen kwamen we helemaal niet meer toe en het wachten was op de gelijkmaker. Deze kwam er ook in de 58e minuuut waar VOW een identieke situatie kreeg zoals Ollandia bij de 2e goal. Corner bij de 2e paal, goed terugleggen en een inkomende speler van VOW die het leder achter Tom Wouters werkt. Hierna bleef VOW het zelfde speltype hanteren en bracht Ollandia diverse keren in het nauw met de lange bal zonder dat het echt grote kansen opleverden. Nadat Gerard van Zutphen wat omzettingen deed en een 3-4-3 systeem ging spelen kwam Ollandia weer iets beter in haar spel zonder tot grote kansen te komen. Ook hier zagen we aantal keren een lange bal of vrije trap die de zestien in werd gebracht die wat tot onrust leidde bij de achterhoede van VOW maar ook voor Ollandia geen echt uitgespeelde kansen meer in de 2 helft. Tot dat plotseling, na een paar vinnige duels op het middenveld, de bal bij Robert Erven brengt die op kan komen tot aan de zestien en uit kan halen. Tot vreugde van alles wat Ollandia heet verdween de bal in de linkeronderhoek, buiten het bereik van de VOW doelman. Hierna was het nog 10 minuten billenknijpen maar was het uiteindelijk om half vijf dat Ollandia deze ietwat gelukkige overwinning over de streep trok en we beseften dat we nog steeds in de race zijn voor klassehoud.

Ollandia: Tom Wouters, Bart v.d. Tillaart 60e min Patrick Klomp), Ruud van Driel, Rob van der Heijden,  Gerbe Voets, Ronny Thomassen (60e min Jan Wouters), Rene Raaijmakers, Jos Leenderts, Paul van Driel, Robert Erven, Stefan Erven.

Vow-Ollandia 6 apr 2014

Comments are closed.