Ollandia verliest kostbaar punt in 94e minuut

13 april 2014
13 april 2014, reacties: 0

Het belang van de wedstrijd was voor iedereen duidelijk. Het sportpark was weer onder een stralende zon gelegen en de supporters waren weer in grote aantallen aanwezig. Niets stond deze belangrijke wedstrijd in de weg. NLC’03 zou bij winst uit de degradatiezorgen komen en voor Ollandia was de winst nog veel belangrijker gezien de wedstrijden van die dag van de concurrenten en haar plaats op de standenlijst. Drie winstpunten vandaag zou echt wel lucht geven in de degradatiestrijd.

Met een op een aantal plaatsen gewijzigde basisopstelling  werd de wedstrijd goed ingezet. Net als bij voorgaande wedstrijden kwamen ook nu in het eerste kwartier een aantal prachtige kansen die jammer genoeg niet konden worden omgezet in de zo gewenste voorsprong. Zo kwam Josje Leenderts vrij voor de keeper en was het Bart van de Tillaart die met een snoeiharde kopbal de verkeerde kant van de doelpaal had uitgekozen. Al met al zag het er goed uit en liep het in de eerste gedeelte van de wedstrijd nog niet zo slecht. Na 20 minuten moet wel worden gezegd dat de wedstrijd iets wat kantelde en gelijk op ging en dat van een klein overwicht voor ollandia geen sprake meer was.

In de tweede helft ging het echter al weer snel mis, 47 minuut. En het is alsof de duvel er mee speelt maar ook nu werd Ollandia getrakteerd op een tegengoal die erg stonk naar buitenspel. Een korte discussie met de grensrechter kon de scheidsrechter echter niet overtuigen en zo kwam NLC’03 wel erg goedkoop aan haar voorsprong. Wilbert de Veer mocht deze goal op zijn conto schrijven. Gelukkig werd deze tegenslag voor Ollandia weer snel rechtgetrokken doordat in de 51 minuut Robert Erven een terugkomende bal met een afstandsschot in het bekende netje liet belanden. Vanaf dat moment mag het niet onbesproken blijven dat de scheidsrechter wel erg vaak het voordeel aan NLC’03 kant liet uitvallen en dat er met regelmaat rondom het zestienmetergebied van Ollandia door NLC’03 mocht worden aangelegd. Hierdoor werd Ollandia teruggedrongen  en kwam men zelf niet meer aan aanvallend voetbal toe. Lopende de wedstrijd werd er dan ook volop strijd geleverd om dat ene punt over de streep te trekken. Het was dan ook erg sneu dat, na weer een gemakkelijk gegeven vrijetrap bij de zestienmeterlijn, NLC’03 in de 95 minuut nogmaals mocht aanleggen. Het was wederom Wilbert de Veer die de terugkomende bal in het doel schoot en zodoende als matchwinnaar mocht worden gefeliciteerd door zijn ploeggenoten. De scheidsrechter liet nog wel aftrappen maar floot direct af. Wederom in de allerlaatste seconde een punt verspeeld.

Het zit Ollandia dan ook echt niet mee deze competitie.

Echter we zijn nog steeds in de race gezien de overige uitslagen en we gaan dan ook voor onze laatste kans op 27 april wanneer mede degradatiekandidaat vv Ruwaard naar ons sportpark komt. Wij hopen dan weer vele supporters te mogen verwelkomen om samen met onze spelers te strijden voor klassenbehoud. Schrijft u het vast in uw agenda 27 April 14.30 uur sportpark “ Ekkerzicht”    Ollandia – vv Ruwaard.

Ollandia: Tom Wouters, Bart v.d. Tillaart, Ruud van Driel, Rob van der Heijden,  Gerbe Voets (35e min Jan Wouters), Ronny Thomassen (80e min Carlo Siemons), Rene Raaijmakers, Jos Leenderts, Paul van Driel (85e min Luc vd Heijden), Robert Erven, Stefan Erven.

Ollandia-Nlc 13 apr 2014

Comments are closed.