Ollandia wint cruciaal duel en blijft hopen

27 april 2014
27 april 2014, reacties: 0

Ollandia 1 stond vandaag voor de lastige taak te moeten winnen van Ruwaard 1 zodat lijfbehoud in de 4e klasse nog steeds realiteit kan worden. Vanaf de allereerste minuut speelde de Ollandse ploeg fel en scherp. Er was weinig balverlies. Terwijl Ollandia 1 de betere kansen had, kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. Gadim Telli wist met een lange schuiver de bal in de rechterhoek te spelen. 0-1. Ollandia 1 liet zich niet in de war brengen en de beloning kwam al gauw. Een mooie voorzet van Jan Wouters had de keeper niet klemvast, waarna Stefan Erven in tweede instantie de 1-1 binnen kon schieten. De kansen voor Ollandia waren talrijk. Na 24 minuten spelen wist Bart v.d. Tillaard de bal met zijn grote teen alsnog in het doel te spelen. 2-1! Dit was tevens de ruststand. De tweede helft was amper begonnen of Robert Erven wist met een puntgave voorzet zijn broer Stefan te bedienen. Deze laatste maakte het prachtig af. De voorsprong was 3-1 in het voordeel van Ollandia. In de 52e min ontsnapte Ollandia 1 aan een nachtmerrie doordat een schot van Ruwaard 1 tegen de lat uiteenspatte en met een stuit weer uit het doel vloog. Er werd geprotesteerd, maar de bal was niet over de doellijn geweest. Tom Wouters keepte een prima wedstrijd, maar in de 65e min moest hij helaas gewisseld worden. Een ietwat onbesuisde actie van een speler van Ruwaard 1 op de Ollandse sluitpost zorgde ervoor dat hij met een blessure het veld moest verlaten. Gelukkig kon Bart Smetsers zijn taak overnemen. Hij deed dit niet onverdienstelijk. Binnen enkele minuten kon Bart Smetsers de bal op prachtige wijze uit de kruising slaan. In de 82e min werd de winst voor Ollandia 1 veiliggesteld door een beauty van een doelpunt. Jan Wouters maakte een mooie solo-actie waarbij hij vele meters aflegde. De Ruwaardse keeper kwam uit zijn doel, maar Jan Wouters legde de bal met een puntgaaf lobje gecontroleerd in het net. Met een 4-1 tussenstand juichte de spelers en de supporters opgelucht. Dit kon niet meer misgaan. De slotfase bleef spannend, maar er kwamen geen verrassingen meer. De belangrijke 3 punten bleven in Olland. Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Na 90 minuten voetbal in Boskant tegen de gelijknamige ploeg zullen we weten of Ollandia volgend seizoen nog steeds uitkomt in de 4e klasse. Tot dan!

Ollandia 1: Tom Wouters (65e min Bart Smetsers), Bart v.d. Tillaart, Ruud v. Driel, Rob v.d. Heijden, Carlo Siemons, Ronny Thomassen, Rene Raaijmakers, Jos Leenderts, Stefan Erven (60e Paul v. Driel), Jan Wouters (88e min Luc v.d. Heijden), Robert Erven.

Ollandia-Ruwaard 27 apr 2014

Comments are closed.