5 mei 2014
5 mei 2014, reacties: 0

Voor Ollandia stond er afgelopen zondag heel wat op het spel. Om zich in de 4de klasse te handhaven moest er gewonnen worden uit tegen Boskant. Boskant die zich vast en heel riant op de 2de plaats van de ranglijst had gespeeld, en zeker was van nacompetitie kon vrijuit spelen. Voor Ollandia lagen de kaarten heel anders. Aan een gelijk spel had Ollandia misschien niet genoeg, dan waren ze nog afhankelijk van de eindstand in de wedstrijd SCMH-DVG. Een verliespartij kon Ollandia zich helemaal niet permitteren, dat zou degradatie betekenen. Voor trainer/coach Gerard van Zutphen was het de laatste officiële wedstrijd bij Ollandia, en met dit gegeven was er Gerard van Zutphen alles aan gelegen om zijn vooropgezette doel “handhaving in de 4de klasse” te bewerkstelligen. Geen schorsingen, geen blessures, Gerard had de beschikking over zijn sterkste elftal. De eerste 45 min deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Het creëren van scoringskansen deden beide ploegen wel maar het schortte bij beide aan de afronding.  Met de stand 0 – 0 werd de kleedkamer opgezocht.

De 2de helft, Ollandia had nog 45 min om het nachtmerriescenario te doen kantelen. Groot was de opluchting en de euforie toen Jan Wouters in de 75ste min Ollandia voorlopig in de 4de klasse hield. Een individuele actie net buiten de 16 was de aanleiding tot een schitterend doelpunt. Nu was het zaak om het achter dicht te houden en de nog resterende 15 min vlekkeloos uit te spelen. Dat lukte, Ollandia wint met 0 – 1 van Boskant en blijft 4de klasser.

Een paar minuten voor tijd werd op verzoek van Boskant en Ollandia door de scheidsrechter de wedstrijd voor even stil gelegd. De doelman van Boskant, Erwin de Brouwer, speelde zijn laatste wedstrijd voor de selectie van Boskant en bij Ollandia nam het elftal afscheid van Bart van de Tillaart als selectiespeler. Beide spelers kregen de aandacht die ze verdiende. Op woensdag 28 mei om 18.00 uur – voorafgaand aan de clubfeestavond – wordt op het Sportpark van Ollandia een afscheidswedstrijd gespeeld voor Bart van de Tillaart. Deze wedstrijd wordt hem aangeboden door de selectie van Ollandia. Tijdens de clubfeestavond neemt Ollandia op feestelijke wijze officieel afscheid van Gerard van Zutphen als trainer/coach en van Bart van de Tillaart als selectiespeler. Ere wie ere toekomt.

Ollandia 1: Tom Wouters, Bart v.d. Tillaart (89e min Luc vd Heijden), Ruud v. Driel (75e min Gerbe Voets), Rob v.d. Heijden, Carlo Siemons, Ronny Thomassen (60e min Paul van Driel), Rene Raaijmakers, Jos Leenderts, Stefan Erven, Jan Wouters, Robert Erven.

Boskant-Ollandia

Comments are closed.