Wedstrijdverslagen 2012-2013

 

 Ollandia strijdbaar tegen Vianen-Vooruit 7 – 1.
Door
Maria Roché 02-06-2013

In de arena van Boekel Sport speelde Ollandia afgelopen zondag de wedstrijd tegen Vianen-Vooruit. De winnaar van deze wedstrijd speelt volgende week de finale tegen de winnaar uit de wedstrijd Milheezer Boys – Kronenberg die ook op dit moment wordt gespeeld. Nog alle kansen voor Ollandia om te promoveren. Fris, fit en gemotiveerd begon Ollandia aan een flitsende openingsfase. Met goed en tactische voetbal overrompelde Ollandia de mannen van Vianen-Vooruit die moeite hadden het hoge tempo van Ollandia bij te benen. Na een kwartier spelen waren de rood/witte nog niet op de speelhelft van Ollandia gesignaleerd. De geboden scoringskansen en kansjes hadden in het eerste kwartier nog niet het gewenste resultaat opgeleverd maar het doelpunt hing in de lucht. In de 20ste min werd van achter uit de bal richting Rob van der Heijden gespeeld. De goede loopactie, de sublieme balcontrole en het handig weg draaien tussen 2 tegenstanders lagen ten grondslag aan het daverende schot dat hij afvuurde. Vanaf zo’n 20 meter verdween de bal links boven in de kruising, de goalie van Vianen-Vooruit stond aan de grond genageld. 1 – 0. De weg naar het doel was gevonden. Dat hard werken rendeert bleek even later  toen wederom Rob van der Heijden werd aangespeeld. Zijn directe tegenstander beoordeelde de pass helemaal verkeerd en zonder enige hindering kon Rob vd Heijden aan zijn soloactie richting doel tegenstander beginnen. De afronding was prima, mooie schuiver langs de doelman. 2 – 0. Na bijna 45 min vergrootte Bart vd Tillaart de stand met een fantastische doelpunt. Uit de corner van Ollandia werd de bal door een Vianen-Vooruit verdediger uit de doelmond getrapt, en kwam precies daar terecht waar Bart vd Tillaart goed stond gepositioneerd om uit te halen. Snoeihard en onhoudbaar voor de doelman verdwijnt de bal in de touwen. 3 – 0. Op slag van rust, in een van de schaarse momenten dat Vianen-Vooruit in de doelgebied van Ollandia te zien was gebeurde het dat de scheidsrechter een overtreding constateerde bij het verwerken van een corner van Vianen-Vooruit. De overtreding werd bestaft met een gele kaart en de bal op de stip. Roy Daamen deed wat hij moest doen en beide ploegen zochten de kleedkamers op met een ruststand van 3 – 1.

De 2de helft begint met een aanvallend Vianen-Vooruit dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Al vroeg in de 2de helft floot de arbiter voor een overtreding binnen de 16 van iemand in de Ollandia defensie en voor de 2de keer krijgt Vianen-Vooruit een penalty te nemen. Wederom Roy Daamen achter de bal, maar deze keer gingen de handen op elkaar voor de Ollandia doelman Tom Wouters die met een formidabele reflexbeweging de bal weet te keren. Als er al sprake van zou zijn dat Ollandia wel eens een lastige 2de helft zou kunnen spelen dan was het de actie van Tom Wouters die zorgde voor de kanteling van de wedstrijd. Ollandia speelde gecontroleerd verder, gaf weinig weg en pikte de doelpunten mee. Schitterde solo van Jos Leenders die vanaf het middenveld hier en daar – getrucked als altijd – wat tegenstanders omspeeld en met succes zijn eenmansactie afrond 4 – 1, nog een doelpunt van Rob van der Heijden die hiermee voor Vianen-Vooruit al het vertrouwen in een eventuele overwinning onderuit haalt 5 – 1, Robert Erven die uit de perfect genomen vrije trap de 6 – 1 laat aantekenen, en in de 90 ste min is Ronnie Thomassen de gevierde man door met een knappe actie de eindstand van 7 – 1 op het scorebord te zetten.

Heerlijke wedstrijd, prima oppepper voor Ollandia om volgende week vol te gaan voor promotie. Voor meer wedstrijdfoto’s kijk op www.voetbal-shoot.nl en voor kort verslag in de Gelderlander klik hier
Ollandia: Tom Wouters, Ruud van Driel, Bart vd Tillaart, William Bekkers (80e min Richard Markus), Carlo Siemons, Rob v.d. Heijden, Rene Raaijmakers ( 70e min Paul van Driel), Ronnie Thomassen, Jos leenderts, Robert Erven, Stefan Erven (60e min John vd Meerendonk).

 Ollandia toont grote veerkracht en wint 1e nacompetitieduel van Nijnsel
Door Ad van der Heijden 12-05-2013

Iedereen was benieuwd hoe Ollandia de teleurstelling zou verwerken van het beslissingsduel van afgelopen donderdag. Dat hebben ze laten zien in de 1e wedstrijd van de nacompetitie tegen buurtgenoot Nijnsel. Het was geen hoogstaand duel met geweldig goed voetbal maar wel een duel van vechten voor elke meter en bezieling om te willen winnen. In de beginfase was Ollandia de bovenliggende partij maar na een 15tal minuten kwam Nijnsel steeds beter in de wedstrijd. Wat rest was een duel met veel strijd en 2 gelijkwaardige ploegen waarvan de einduitslag moeilijk voorspelbaar was. Na rust komt Nijnsel op een 0-1 voorsprong en in plaats van het duel naar zich toe te trekken zien we Ollandia steeds meer wilskracht tonen. Na het geluk om niet met 0-2 achter te komen uit een 100% kans voor Nijnsel schiet Gerbe Voets met een prachtige knal Ollandia langszij. Vanaf dat moment voelde we het geloof bij iedereen groeien voor een goed resultaat. René Raaijmakers en Robert Erven wisten dit geloof ook om te zetten in de uiteindelijke 3-1 zege. Een groot compliment voor het team om na de deceptie van afgelopen donderdag dit op te kunnen brengen. Hopelijk krijgt dit een verdiend vervolg! Maandag 20 mei speelt Nijnsel thuis tegen Scmh en op 26 mei krijgt de nacompetitie haar beslissing in het duel Scmh-Ollandia. Succes met het vervolg.
Ollandia: Tom Wouters, Jos Leenderts, Bart vd Tillaart, Rene Raaijmakers, Gerbe Voets, Carlo Siemons, Rob v.d. Heijden, Paul van Driel, Richard Markus, Robert Erven, Stefan Erven (65e min William Bekkers).

 Ollandia 1 delft het onderspit in beslissingsduel
Door
Ad van der Heijden 09-05-2013

Donderdag 9 mei 2013 – In een gelijkopgaande strijd zonder hoogstaand voetbal maar met veel strijd en bezieling heeft Ollandia uiteindelijk aan het kortste eind getrokken. Een snel opgelopen achterstand hebben ze niet meer ongedaan kunnen maken. Het veldoverwicht wat verkregen werd in de loop van de wedstrijd konden we onvoldoende omzetten in kansen en doelpunten. De teleurstelling bij iedereen, van spelers, technische staf tot supporters was groot maar ondanks het verlies kan Ollandia met veel trots terugkijken op deze competitie. We kopen er niets voor maar het verzacht de pijn.

Ollandia: Tom Wouters, Jos Leenderts,  , Bart vd Tillaart, Rene Raaijmakers, Maurice Kastelijn (30e min Gerbe Voets), Carlo Siemons, Rob v.d. Heijden, William Bekkers (75e min Paul van Driel), Richard Markus(50e min Johnny vd Meerendonk), Robert Erven, Stefan Erven.

  Ollandia doet wat het moet .. winnen bij OVC
Door
Maria Roché 05-05-2013

De stand op de ranglijst liet het niet toe dat Ollandia punten zou laat liggen tegen OVC. Wilde Ollandia nog zicht houden op het kampioenschap moest gewonnen worden. Tegelijkertijd speelde de concurrent NLC’03 5 km verder de thuiswedstrijd tegen Ulysses, en voor NLC’03 gold hetzelfde uitgangspunt als voor Ollandia. Willen ze nog meedoen om het kampioenschap diende ze de volle winst te pakken tegen Ulysses. Ollandia liet er geen gras over groeien en stelt meteen orde op zaken. In de 2de min werd er vanaf het middenveld een perfecte aanval opgezet die door Stefan Erven magnifiek wordt afgerond. De weg naar het doel was gevonden, dat beloofde een mooie middag te worden. Ollandia speelde de 1ste helft goed, had veel balbezit, en de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van OVC. Ollandia kreeg van OVC de ruimte om op te stomen en was keer op keer gevaarlijk in de doelgebied van de tegenstander maar het schortte aan de afrondingen. Er werd goed gecombineerd en het uiterst gedreven Ollandia was naarstig zoekende naar het vergroten van de voorsprong, maar dat lukte niet. Ruststand 0 -1.

Na de pauze ging het reeds gedegradeerde OVC voortvarend van start, speelde vrijuit en hadden niets te verliezen. Ollandia liet het zich aanleunen en liet zich steeds verder terug dringen op de eigen speelhelft. Het ontbrak Ollandia aan initiatief en creativiteit om eruit te komen. Na 20 min haalde OVC de het volle rendement uit hun aanvalsdrift en met een fraaie treffer nestelen ze zich naast Ollandia. Ollandia was ontgoocheld. Dit was het moment dat Ollandia wakker werd en zich bewust werd van haar taak. Nog geen 5 min later leverde Richard Markus een perfecte crosspass af op goed ingelopen Rob van der Heijden, die aarzelde geen moment en uit de lucht nam hij de bal vol op de wreef. Met een zoevend geluid verdween de bal in de rechterbovenhoek in de touwen, een verbouwereerde goalie achterlatend. 1 – 2. In de resterende tijd speelt Ollandia weer zoals we van ze gewend zijn. Goed combinatiespel, prima acties, doorzettingsvermogen en creativiteit waren volop aanwezig maar gescoord werd er niet meer. Na de wedstrijd kreeg Ollandia het bericht dat NLC’03 had gewonnen van Ulysses. Dat betekend dat Ollandia en NLC’03 met een gelijk aantal punten de reguliere competitie beëindigen. A.s. donderdag 09 mei om 14.30 uur wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld tussen beide teams op het sportpark van v.v.Heeswijk om de titel kampioen 5de klasse H.
Ollandia: Tom Wouters, Jos Leenderts,  Rene Raaijmakers, Maurice Kastelijn, Carlo Siemons, Paul van Driel (60e min Johnny vd Meerendonk), Rob v.d. Heijden (85e min Ronnie Thomassen), William Bekkers, Richard Markus, Robert Erven, Stefan Erven.

 Ollandia 1 is nog steeds in de race om het kampioenschap
Door Marielle Bekkers 28-04-2013

Op een zonnige zondag begon Ollandia hoopvol aan de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Ravenstein. Aan de steun van supporters zou het vandaag niet liggen, aangezien zij in grote getale aanwezig waren bij deze belangrijke wedstrijd. Wanneer Ollandia zou winnen èn NLC’03 punten zou morsen bij Keldonk, dan was het kampioenschap weer dichter binnen handbereik. Beide teams bleken goed aan elkaar gewaagd te zijn. Ravenstein is nog in de race voor de 3e periode en dus heeft het nog kans op nacompetitie. Zij maakten het Ollandia in het begin knap lastig. De achterhoede zette de spitsen van Ollandia klem, waardoor zij weinig kansen konden creëren. In de 18e min was de eerste serieuze kans voor Ollandia daar. Een corner van Ollandia werd ternauwernood door Ravenstein van de doellijn gehaald. Ollandia was bij vlagen scherp en gevaarlijk. Aan loopvermogen geen gebrek, maar ook Ravenstein creëerde snelle counters.. Hierdoor werden beide doelen bestookt. In de 35e min leek de openingstreffer dan eindelijk te vallen, maar het snoeiharde schot van Stefan Erven knalde via de paal weer terug in de 16m. In de rebound stond er niemand in positie om deze kans af te maken. Een paar minuten later was het Robert Erven die alleen counterde richting het vijandelijk doel. De keeper van Ravenstein kwam uit het doel. Robert Erven keek en zag zijn schot jammerlijk op de paal uiteenspatten. Ruststand 0-0.

In de tweede helft zat Ollandia beter in de wedstrijd, maar het scoren wilde maar niet lukken. In de 64e min nam Stefan Erven de bal vol op de slof. Iedere toeschouwer hield zijn adem in, maar de bal vloog over. Terwijl ons de berichten bereikten dat NLC’03 op voorsprong stond, leek het kampioenschap verder weg dan ooit. Toch kwam de verlossing in de 86e min. De bal belandde in de kluts. Terwijl iedere Ollandia speler probeerde om zijn voet tegen de bal te zetten, mocht uiteindelijk Robert Erven de goal op zijn naam schrijven. 1-0! Na het klinken van het eindsignaal was de vreugde bij Ollandia groot, maar bescheiden. Na een verlossend telefoontje met Keldonk, hoorde men de 2-2 eindstand in het duel met NLC’03 1. Dit betekent dat Ollandia de koppositie weer veroverd heeft in de klasse 5H. Weliswaar een gedeelde plek met NLC’03, maar alles is nog mogelijk om de overstap naar de vierde klasse dit jaar echt door te laten gaan. Volgende week is de laatste competitiewedstrijd, uit tegen OVC’63.  Ollandia kan uw support weer goed gebruiken. Tot dan!
Ollandia: Tom Wouters, Jos Leenderts, Bart v.d. Tillaart, Maurice Kastelijn, Carlo Siemons, Rene Raaijmakers, Rob v.d. Heijden, William Bekkers (72e min Johnny v.d. Meerendonk), Richard Markus, Robert Erven, Stefan Erven.

Winst van Ollandia op WVH houdt spanning in kop 5H
Door
Eric Huijbrgets 21-04-2013

Het was  onder een stralende zon en met veel mee gereisde supporters dat vv Ollandia aan het karwij kon beginnen in Loosbroek. Een uitwedstrijd die op voorhand de titel meekreeg als zeer moeilijk kreeg na 3 minuten spelen al een onverwachte wending. Immers de wedstrijd was nog maar 5 minuten aan de gang toen Rene Raaijmakers  op een voorzet van rechts de bal al in het netje kon koppen en de 0-1 mocht laten aantekenen. Een prima start, maar toen 3 minuten later Rob van der Heijden alleen op de keeper af kon gaan om de 0-2 op het scorebord te laten plaatsen was het de keeper die de noodrem toepasten en na 5 minuten het veld al met een rode kaart mocht verlaten.

Vanaf dat moment liet de wedstrijd een ander beeld zien. Het is al vaker gezegd dat het tegen 10 man moeten spelen niet altijd een voordeel is. De linies worden wat compacter opgesteld en het speelveld wordt daardoor een stuk kleiner. Het was dan ook een geluk dat een vrije trap van WHV in de 36 minuut via de lat boven Tom wouters aan de goede kant van de lijn het speelveld weer insprong. Zonder geluk wordt men nooit kampioen moet Ollandia gedacht hebben want het was Stefan Erven die in de 41 minuut vrij doorgebroken alleen voor de keeper kwam en 0-2 op het scorebord liet aantekenen. Met een twee nul voorsprong de rust in was een geruststellende gedachte. Na de rust was ook Ollandia de bovenliggende partij en met Johnny van de Meerendonk en Ronnie Thomassen in het team,  was het Robert Erven die in de 49 minuut binnen het 16-meter gebied werd gevloerd waarop broer Stefan door het benutten van de toegekende penalty het scorebord van 0-3 mocht voorzien. Toch was het Yorick van de Rakt die in de 55 minuut namens WHV de spanning enigszins terugbracht door alleen op Tom Wouters af te gaan en deze te passeren om vervolgens te scoren, 1-3. De wedstrijd ging vanaf dat moment op en neer maar echte kansen waren er voor beide teams niet.  Gerben Voets dacht daar in de 69e minuut verandering in te moeten brengen door een prachtig afstandschot op de lat te laten uiteenspatten. Het was Stefan Erven die de terugkomende bal tegen het net werkte, 1-4. Toen Jhonny van de Meerendonk in de 77 minuut met een afstandschot de 1-5 liet aantekenen was de wedstrijd gespeeld en was iedereen benieuwd naar de uitslag NLC-Irene. Jammer genoeg was het buurman Irene niet gelukt om de punten mee naar Gemonde te nemen maar de spanning blijft in de competitie 5H enorm hoog. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is er nog niets beslist en zal veel afhangen van de volgende thuiswedstrijd van Ollandia tegen vv Ravenstein aanstaande zondag. Deze wedstrijd mag u niet missen vv Ollandia heeft u support dan ook keihard nodig.
Ollandia: Tom Wouters, Gerbe Voets (80e min Ronny Thomassen), William Bekkers, Bart v.d. Tillaart, Maurice Kastelijn, Richard Markus (65e min Jos Leenderts), Rene Raaijmakers (46e min John vd Meerendonk), Paul van Driel, Rob v.d. Heijden, Stefan Erven, Robert Erven

 Ollandia kruipt door het oog van de naald tegen FC De Rakt. 2 – 2.
Door
Maria Roché 14-04-2013

Afgelopen zondag rustte een zware taak op de schouders van de technische staf en spelers van Ollandia. Om in de race te blijven voor het kampioenschap moest er thuis gewonnen worden van FC De Rakt. Het omgaan met dit gegeven vergt van trainer en spelers een aantal eigenschappen en kwaliteiten die van cruciaal belang zijn. Vertrouwen in je team, je eigen spel blijven spelen en de geboden kansen en kansjes optimaal benutten. FC De Rakt daar in tegen was vrij om te spelen, het hoogst haalbare voor ons is op dit moment het behalen van de derde periodetitel, en daar gaan we voor meldde de FC De Rakt leider voor de wedstrijd. Ollandia begon de wedstrijd zonder haar 2 vaste waarde, Robert Erven (geschorst) en Carlo Siemons (geblesseerd). In de 1ste helft had FC De Rakt de touwtjes strak in handen en zette Ollandia behoorlijk onder druk. De mannen van Gerard van Zutphen hadden nauwelijks antwoord op de aanvalsgolven van de tegenstander. Met moeite wist Ollandia zich staande te houden en de sporadisch counters van Ollandia werden al in een vroeg stadium door De Rakt onderschept. De openingstreffer lag op de loer. In de 38ste min was het raak. Mooie aanval, opgezet vanaf het middenveld werd door Wesley van Crey prachtig afgerond. Met een schijnbeweging zet hij Tom Wouters op het verkeerde been en had hij de bal voor het intikken. Ruststand 0 – 1. Met deze ruststand mocht Ollandia niet mopperen.

In de 2de min van de 2de helft kreeg Ollandia nog een tegendoelpunt te incasseren. Van het misverstand in de Ollandia defensie profiteerde Guus van Kessel optimaal en hij zet Ollandia met dit  doelpunt op een flinke achterstand. 0 – 2. Ollandia dacht al aan een nachtmerrie scenario maar in de rust had trainer Gerard van Zutphen een aantal wissels toegepast, Jos Leenders en Johnny van de Merendonk waren in het veld gekomen om het spel van Ollandia naar een hoger niveau te tillen en een positieve boost te geven aan het team. Dat leek na 10 min zijn vruchten af te werpen. Ollandia kreeg het allemaal wat beter onder controle en kwam zelfs af en toe gevaarlijk dicht bij het doel van haar opponent. Het vertrouwen op een goede afloop groeide toen good old Johnny van de Merendonk in de 60ste min met een prachtig diagonaal schot bij de 2de paal de strak genomen corner van Stefan Erven erin poeierde. Deze bevrijdende aansluitingstreffer kwam precies op tijd. Ollandia herpakte zich, de vraag was of het niet te laat was. Uiteindelijk hielp FC De Rakt Ollandia in het zadel door ongelukkigerwijs in de 80ste min een eigen doelpunt te scoren. 2 – 2. Ollandia zette nogmaals aan om uit deze wedstrijd nog de volle mep te halen maar dat liet FC De Rakt niet meer gebeuren.
Ollandia: Tom Wouters, Gerbe Voets , William Bekkers, Bart v.d. Tillaart, Maurice Kastelijn(40e min Ruud van Driel), Richard Markus (46e min Jos Leenderts), Rene Raaijmakers, Paul van Driel, Rob v.d. Heijden, Stefan Erven, Sietse de Jong (60e min John vd Meerendonk).

Onnodig en onverdiend verlies voor Ollandia in topper Door Ad van der Heijden 07-04-2013

De belangen waren groot in deze wedstrijd. Bij winst voor Ollandia kon het kampioensdraaiboek uit de kast gehaald worden, bij verlies zou Nlc’03 op gelijke hoogte komen en is de uiteindelijke uitkomst niet voorspelbaar. Ollandia begon sterk aan de wedstrijd, was veelal de bovenliggende partij en kreeg de beste kansen. In de 15e minuut was het de tweeling Robert en Stefan Erven die een aanval prima uitvoerden en het was Stefan die deze mooie aanval doeltreffend afrondde. Deze middag, bleek achteraf, was wel de middag waar de gebroeders nadrukkelijk in de spotlights stonden. Robert om zijn 2 gele kaarten, dus rood, waarbij met name de laatste erg dom was door een bal weg te trappen waar dat helemaal niet nodig was. Hopelijk heeft hij hier weer van geleerd. Stefan miste een geweldige kans voor open doel bij een 1-1 stand, net nadat zijn broer van het veld was gestuurd.  Overigens was Nlc’03 net voor rust op gelijke hoogte gekomen door een vrije trap snel te nemen en een moment van onachtzaamheid van onze defensie. Deze gelijkmaker had helemaal niet hoeven te vallen als we wat slimmer waren geweest door voor de bal te gaan staan en daardoor te voorkomen dat men snel een tegenaanval kon opzetten. Russtand 1-1.

Na rust waren er momenten dat Nlc optisch een overwicht had zonder tot grote kansen te komen. Nadat in de 53e minuut een speler van Nlc’03 van het veld werd gestuurd door een grove overtreding op Robert Erven kreeg Ollandia weer de bovenhand en was het wachten op de 2e treffer. We zagen de krachten bij NLc’03 wegvloeien en de hoop in een goede afloop groeide met de minuut. Maar de veldverwijdering van Robert Erven in de 70e minuut deed Nlc’03 weer hoop geven en een belangrijke angel uit de Ollandia aanval was weg. Toch was het een paar minuten later dat Stefan Erven, na een uitstekende steekpass van Rob van der Heijden, dat hij het overwicht had kunnen uitdrukken in een voorsprong. Maar zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd door de keeper en de daaropvolgende opspringende bal werd door Stefan langs een leeg doel gekopt. Alles wat Ollandia minded was zag deze geweldige kans verloren gaan. Gaande de wedstrijd zagen we 2 ploegen die niet echt meer de wil aan elkaar konden opleggen en leek een gelijkspel de uitkomst. Nlc’03 dacht daar 5 minuten voor tijd anders over. Een overtreding op Stefan Erven werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter en de tegenaanval werd, mede door wederom onoplettendheid van onze verdedigers, tot een doelpunt getransformeerd. Een gebroken Ollandia probeerde het hierna nog wel maar toch echt grote kansen kwamen we niet meer. Een zwaar verlies, wat niet verdiend was maar wat we, in alle eerlijkeid, over ons zelf hebben afgeroepen. Wel moet deze verslaggever even van het hart dat het ontsporen van wedstrijden vaak wordt veroorzaakt door oneerlijk vlaggen van de assistent grensrechters. Een beetje chauvinisme mag maar wat de grensrechter van Nlc’03 gedurende de wedstrijd liet zien was meer dan oneerlijk. Gelukkig hebben de spelers op het veld dat niet vertaald naar grof en/of gemeenspel en hebben we een spannende pot voetbal gezien met een gelukkige winnaar. Volgende week tegen Fc de Rakt de rug maar weer rechten en blijven geloven in een goede afloop want dat we kunnen voetballen hebben we vandaag laten zien.
Ollandia: Tom Wouters, Gerbe Voets (46e min Ruud van Driel), William Bekkers, Bart v.d. Tillaart, Maurice Kastelijn, Richard Markus, Rene Raaijmakers, Jos Leenderts, Rob v.d. Heijden, Stefan Erven, Robert Erven.

Ollandia speelt niet op zijn paasbest tegen SCHM en WEC Door Marielle Bekkers 01-04-2013

Op paaszaterdag verwelkomde Ollandia 1 SCMH 1 voor een inhaalwedstrijd. Voor Ollandia 1 is het in deze fase belangrijk om zo min mogelijk punten te verliezen. Vanaf het startschot schoot Ollandia 1 uit de startblokken. Zij maakten jacht op de openingstreffer. Richard Markus kreeg de bal in bezit. Hij gaf de bal voor op Stefan Erven. Stefan speelde zijn tegenstander uit, en wist de bal met een mooi schot in de linkerhoek te spelen. De 1-0 was een feit. SCMH liet zich helaas niet uit het veld slaan, waardoor zij regelmatig dichtbij de gelijkmaker waren. Ollandia was niet geheel ongevaarlijk. In de 11e min wist Carlo Siemons de bal uit een corner richting doel te koppen, maar deze bal vloog niet in het net. Ollandia 1 kwam onder druk te staan doordat SCMH het Ollandse doel bestookte met kansen. In de tweede helft leek de 2-0 te vallen, maar het schot van Robert Erven vloog rakelings over. In de 63e min werd een nachtmerrie werkelijkheid, doordat Ollandia SCMH teveel ruimte gaf in het eigen doelgebied. Tom Wouters kwam uit zijn doel, maar hij kon de bal niet goed klemmen. Hierdoor vervolgde de bal zijn weg richting het doel. Paul van Driel zette de achtervolging in, maar via de paal rolde de bal alsnog in het doel. 1-1. De slotfase was spannend, doordat beide partijen kansen kregen. De kansen van Ollandia werden niet optimaal benut. Terwijl de laatste minuten wegtikten op de klok, belandde de bal in een kluts bij het doel van SCMH. De supporters van Ollandia hoopten dat iemand zijn voet tegen de bal wist te zetten. Er werd over en weer geschopt, maar de bal bleef uit het doel. Eindstand 1-1.

Op tweede paasdag vertrok Ollandia richting het sportpark van WEC. Er moest gewonnen worden, zodat de koppositie behouden blijft. Evenals zaterdag begon Ollandia sterk aan de wedstrijd. In de 3e min kreeg Ollandia al een vrije trap. William Bekkers krulde de bal op prachtige wijze in één keer in de kruising. 1-0. WEC maakte het Ollandia niet gemakkelijk. Ollandia kon de bal moeilijk in eigen bezit houden. Vlak voor rust maakte WEC hier dankbaar gebruik. De spits van WEC stond prima in positie en de bal was onhoudbaar voor Tom Wouters. De 1-1 vloog snoeihard in de linkerhoek. Met een teleurstellende gelijke stand vertrokken ze richting de kleedkamers. In de tweede helft was WEC1 de bovenliggende partij. Ollandia kwam moeilijk aan voetballen toe. De enkele kansen die gecreëerd werden, misten het doel rakelings. De achterhoede van Ollandia stond onder grote druk, maar gelukkig kon Jos Leenderts de bal uit de kluts wegschieten. In de slotfase hield iedereen aan Ollandse zijde rekening met wederom een teleurstellend gelijkspel. Rene Raaijmakers maakte een mooie soloactie, maar nadat hij enkele spelers te slim was, was de kans op een goal helaas ook verkeken. Toch leek Ollandia weer even het vertrouwen te hebben in een goede afloop. Robert Erven sprintte richting doel, waarna hij de verkregen bal tegen de paal schoot. Met een beetje hulp van een verdediger van WEC kon de bal niet meer uit het doel ontsnappen en de 1-2 zorgde bij iedereen voor een ontlading. Wat een ontknoping van een verrassende wedstrijd! Bij het horen van het eindsignaal was de winst voor Ollandia. Volgende week moet Ollandia opnieuw aan de bak tegen directe tegenstander NLC’03. Tot dan!

Ollandia wint belangrijke punten thuis tegen Keldonk Door Marielle Bekkers 24-03-2013

Na enkele weken onvrijwillig vrij te zijn geweest van voetbalwedstrijden, stond vandaag een belangrijke ontmoeting met Keldonk 1 op het programma. Met een gevoels-temperatuur onder nul trotseerden de spelers het veld op sportpark Ekkerzicht. Ollandia  wilde er alles aan doen om de punten binnen te halen, zodat het moeilijker wordt voor Keldonk om mee te blijven draaien in de top van klasse 5H. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. De winst zou niet zonder slag of stoot verkregen worden. In de 7e min resulteerde dit al in een mooie kans voor Ollandia. Robert Erven gaf de bal in de loop mee op zijn broer Stefan. Deze laatste schoot snoeihard op de Keldonkse keeper. Helaas voor Ollandia werd het schot adequaat geblockt. Ollandia en Keldonk waren goed aan elkaar gewaagd. Ze counterden regelmatig richting het vijandelijk doel, maar kansen werden niet verzilverd. Na 20 min spelen leek Ollandia de openingstreffer binnen te schieten, doordat een schot van Rob v.d. Heijden via de lat terug in de 16 m gekaatst werd. Vervolgens stond Robert Erven goed in positie en met het hoofd liet hij de bal in het net belanden. Helaas werd de goal afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Vlak voor rust pakte Ollandia de leiding in de wedstrijd. Stefan Erven draaide zich los van zijn tegenstander en scoorde op fraaie wijze de 1-0. Voor rust veranderde er niets meer aan deze tussenstand. Na rust had Ollandia meteen een mooie kans op de 2-0. Zij kregen een vrije trap op de rand van de 16 m. Rene Raaijmakers schatte de afstand in tot het doel. Hij schoot de bal vervolgens rakelings over. Hiermee was de toon gezet in de tweede helft. Keldonk was een aantal keer gevaarlijk dicht bij het Ollandse doel. Eenmaal kon Tom Wouters de bal niet goed vastklemmen. Voordat een spits van Keldonk zijn voet tegen de bal kon zetten, wist Ruud van Driel de bal krachtig weg te schieten. Terwijl Keldonk 1 er in de slotfase alles aan deed om de gelijkmaker binnen te schieten, kon Tom Wouters zijn doel schoonhouden. Ollandia wist het spel te controleren, al werd het hen niet gemakkelijk gemaakt door Keldonk. In de 90e min wist Robert Erven nog een laatste maal te counteren richting doel. Terwijl de vlag omhoog ging voor buitenspel, ging de scheidsrechter hier niet in mee. Robert Erven speelde bal snoeihard richting doel. De goed meegelopen Stefan Erven kon de voorzet niet omzetten in een goal. De bal rolde helaas voor het doel langs. Bij het horen van het fluitsignaal was Ollandia ontzettend blij met deze belangrijke 3 punten. Volgend weekend krijgt Ollandia te maken met een druk inhaalprogramma. Paaszaterdag spelen ze om 17.00 uur thuis tegen SCMH 1. Tweede paasdag speelt het vaandelteam uit tegen WEC1. Tot dan!
Ollandia: Tom Wouters, Gerbe Voets, Carlo Siemons, Bart v.d. Tillaart, Ruud van Driel, Richard Markus (71e min Paul van Driel), Rene Raaijmakers, William Bekkers (81e min Ronny Thomassen), Rob v.d. Heijden, Stefan Erven, Robert Erven. 

Ollandia doet goede zaken bij Ulysses Door Maria Roché 03-03-2013

Gelukkig hebben we de winterperiode achter ons gelaten en is afgelopen zondag de aftrap geweest voor de 2de helft van de competitie. De 1ste wedstrijd op het programma van Ollandia was uit naar Ulysses. Dat Ollandia goed uit de winterperiode is gekomen bleek al snel. De 1ste serieuze doelkans van Ollandia kwam al vroeg in de wedstrijd. Er was nog maar 10 min gespeeld toen Bart van de Tillaart het gekeerde schot van Stefan Erven in de rebound vol op de wreef nam, jammer genoeg ging deze poeier net over. Met deze actie liep Bart van de Tillaart een hamstringblessure op en kon niet meer verder spelen. Carlo Siemons was zijn vervanger. Even later deed Robert Erven het beter. De prachtige voorzet van Gerbe Voets werd door Robert Erven perfect afgerond. Met een subtiele beweging verrast hij de doelman van Ulysses en zet Ollandia op 0-1 voorsprong. Ollandia was er klaar voor, stoomde op en zette met mooie aanvallende acties Ulysses behoorlijk onder druk. Het veldoverwicht dat Ollandia creëerde resulteerde in een aantal goede scoringskansen maar het duurde nog tot de 25ste min voordat de bal voor de 2de maal de doellijn passeerde. Zuiver op karakter en doorzettingsvermogen wint Rob van der Heijden het duel van zijn directe tegenstander en bereikt de achterlijn. Hij leverde een perfecte assist af op Stefan Erven die deze Ollandia aanval met veel gevoel afrond. 0-2. Ollandia had de weg naar het doel gevonden en was de betere ploeg. Ulysses had geen antwoord op de aanvalsdrift van Ollandia en zwijnt een aantal malen omdat Ollandia eigenlijk te weinig deed met de geboden kansen. Na een half uur spelen werd van achteruit een nieuwe aanval opgezet en werd Stefan Erven op zijn wenken bediend en haalde uit. Zijn schot werd door de doelman van Ulysses foutief beoordeeld, niet klemvast gepakt. De alerte Rob van der Heijden was er als de kippen bij om Ollandia op een riante 0-3 voorsprong te zetten. Vlak voor rust maakt Ulysses een doelpunt toen de goed genomen corner in de Ollandia doelmond viel en John van Oorsouw in de kluts zijn voet nog tegen de bal kan plaatsen. Ruststand 1-3.

Ollandia begon aardig aan de 2de helft en nam het heft in handen. Uit de corner in de 60ste min valt voor Ollandia het 4de doelpunt. De afgeslagen corner werd door Carlo Siemens in de pot gegooid waar Rob van der Heijden op de juiste positie stond om het af te ronden. Zijn bal aanname was prima, uithalen en de bonus kon worden opgehaald, achter de doelman van Ulysses. 1-4. Ulysses scoort nog eenmaal na een slordigheidje in de Ollandia verdediging. Ollandia speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. De overwinning is niet meer in gevaar geweest. Uitslag 2-4.
Ollandia: Tom Wouters, Maurice Kastelijn, William Bekkers, Bart v.d. Tillaart (15e min Carlo Siemons), Gerbe Voets, Paul van Driel, Richard Markus, Rob v.d. Heijden (60e min Ronnie Thomassen), Robert Erven (80e min Bart Smetsers), Stefan Erven

Boeiende derby Ollandia – Nijnsel eindigt in remise 1 – 1 Door Maria Roché 16-12-2012

 Ruim 400 toeschouwers waren naar Sportpark Ekkerzicht afgereisd om getuige te zijn van de klesch tussen de nummer 1 Ollandia en de nummer 3 Nijnsel van de ranglijst. En ze waren niet voor niets gekomen. Beide partijen waren vanaf het 1ste moment bereid het spel te spelen zoals voetbal gespeeld dient te worden. Ze schotelde de toeschouwers een boeiende pot voetbal voor die tot de laatste minuut aangenaam spannend was. Al vrij vroeg in de wedstrijd kroop Nijnsel door het oog van de naald toen de overtreding op Stefan Erven binnen de 16 niet door scheidsrechter Jeroen van Rossem werd opgemerkt. Even later werd Robert Erven op links mooi aangespeeld en vanuit een ideale positie kreeg hij de kans om uit te halen. Hij mikt op de verre hoek maar door goed keeperswerk van Patrick van Os wordt deze Ollandia kans om zeep geholpen. Na dik een half uur spelen waarin beide ploegen herhaaldelijk erg gevaarlijk bij de goals van hun opponent opereerde werd de wedstrijd open gebroken door Nijnsel. Uit de voorzet van rechts kwam de bal voor de voeten van een van de spitsen van Nijnsel, die haalde uit en met moeite wist de overigens goed keepende Tom Wouters de bal terug in het veld te stompen, recht voor de voeten van Paul van der Rijt. Die aarzelde geen moment en met een fraaie treffer zet hij zijn team op 0 – 1 voorsprong. Vlak voor rust krijgt Ollandia een vrije trap te nemen op de hek van de 16 meter. Rob van der Heijden gaat achter de bal staan, speelt Robert Erven aan en zet voor in het drukke doelgebied. Carlo Siemons drukt zijn voet tegen de bal en met een snoeihard schot jaagt hij het leder in de touwen. 1 – 1.

Stand gelijk, en gezien het wedstrijdbeeld krijgt Ollandia hiermee wat ze verdient.

Na rust kwam Nijnsel sterker uit de kleedkamer en Ollandia ging verder waarmee ze bezig waren. Kansen, kansjes en mogelijkheden creëren om de wedstrijd in het voordeel te beslissen. Nijnsel liet dat echter niet gebeuren en zet aan. In de 65 ste minuut komt Ollandia met kunst en vliegwerk goed weg uit de peniebele situatie die Nijnsel schept voor het doel van Ollandia. De inzet van Nijnsel wordt uiteindelijk niet beloond omdat Rob van der Heijden goed positie had gekozen en de bal van de doellijn weg haalde. Met veel passie en inzet waren beide ploegen op zoek naar het verlossende doelpunt maar tot scoren kwamen ze niet meer. De grootste mogelijkheid van Ollandia om de wedstrijd te beslissen was 10 min voor tijd, toen Stefan Erven even aan de aandacht van directe tegenstander wist te ontsnappen en een prachtig schot afleverde. Jammer voor hem en zijn team belandde het schot op de paal. Een gelijk spel is volgende de deskundige gezien de hele wedstrijd een goede weergave van de wedstrijd. Met 4 punten voorsprong op de nummer 2 Ravenstein gaat Ollandia met een goed  gevoel de winterstop in. Een bijzonder huzarenstukje, geleverd door de mannen van Gerard van Zutphen. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zondag 24 februari 2013 dan wordt er ingehaald tegen WEC.
Ollandia: Tom Wouters, Maurice Kastelijn, Carlo Siemons, Paul van Driel, Bart v.d. Tillaart, Gerbe Voets, William Bekkers (75e min Jos Leenderts), Rob v.d. Heijden, Robert Erven,Ronny Thomassen, Stefan Erven

Ruime overwinning van Ollandia op hekkensluiter Ovc’63 Door Erik Huijbregts 18-11–2012

Het is altijd oppassen als je als koploper tegen de laatst geplaatste vereniging moet.

Met die gedachte begon Ollandia afgelopen zondag aan haar wedstrijd tegen OVC 63. Het was Ollandia die direct het heft in handen nam en de tegenstander direct liet merken dat er vandaag niet te halen viel. Zo was het Richard Marcus die in de 18 minuut met een prachtig genomen vrije trap de hatelijke 0 liet ombouwen tot een geruststellende 1.

OVC 63 liep vanaf dat moment letterlijke en figuurlijk achter de feiten aan. Toen Robert Erven zich in de 28 minuut vrijdraaide rond de 16 meter en deze actie vervolg gaf met een perfect genomen trap rechts onder in de hoek was de 2-0 een feit. Even leek het erop dat OVC 63 de aansluitende treffer nog kon maken voor het rustsignaal. Echter goed verdedigend- en keeperswerk wisten dit te voorkomen. Sterker nog, toen Stefan Erven in de 45e minuut een terugkomende bal van de keeper in de touwen schoot was met een 3-0 stand de wedstrijd voor de rust al beslist.

De staat van het veld, zeer glad na de regenval, was voor Ollandia de grootste tegenstander. Met name bij snelle acties was het vaak dat de spelers onderuit gingen. Iedereen kan begrijpen dat dit beeld het spel niet ten goede kwam. In de 72 minuut mocht na een slechte uittrap van de keeper Robert Erven de bal aannemen en deze vervolgens simpel overspelen naar zijn broer Stefan die deze kans niet liet liggen en zo voor een 4-0 stand zorgde. De 5-0 en 6-0 van Rober Erven in de 83e en 88e minuut, deze laatste na een strakke voorzet van Gerben Voets die wederom een sterke partij speelde, was een logisch vervolg van het getoonde spelbeeld. Al met al een zeer verdiende overwinning en zoals de trainer van OVC 63 zelf aangaf; “Dit Ollandia is gewoon een maatje te groot voor ons”. Met het affluiten van deze wedstrijd is tevens een eind gekomen aan de eerste competitiehelft en kunnen de spelers zich weer gaan opmaken voor een heuse derby tegen plaatsgenoot Nijnsel dat sterk in opkomst is en op dit moment de derde plaats bezet in de competitie.

Schrijf het maar vast in uw agenda: 2 december vvOllandia-vvNijnsel om 14.30 uur op “sportpark Ekkerzicht” dit mag u niet missen!
Ollandia: Tom Wouters, Maurice Kastelijn(75e min Jos Leenderts), Rene Raaijmakers (60e min Paul van Driel), Bart v.d. Tillaart, Gerbe Voets, Richard Markus, William Bekkers (70e min Ronny Thomassen), Rob v.d. Heijden, Robert Erven,Carlo Siemons, Stefan Erven

Ollandia boekt een zwaar bevochten maar meer dan verdiend gelijkspel Door Maria Roché 11-11–2012

Afgelopen zondag stond de topper in de 5de klasse H op het programma. De nummer 2 Ravenstein thuis tegen de nummer 1 Ollandia die met 6 punten meer op de ranglijst aan de wedstrijd begint. Het enige probleem dat trainer Gerard van Zutphen had met het maken van de opstelling was dat hij niet kon beschikken over Carlo Siemons, een van de stabiele peilers in de defensie van Ollandia. Verplichtingen elders waren er de oorzaak van dat Carlo er niet bij kon zijn. Gelukkig heeft Ollandia een brede selectie en reisde het met de 14 beste spelers af naar Ravenstein. Direct na het 1ste fluitsignaal neemt Ollandia het initiatief, maakt goed tempo en maakte met kleine details het grote verschil. Ollandia creëerde een aantal kansen en goede mogelijkheden om de score te openen maar Ravenstein liet een snelle openingsgoal van Ollandia niet toe. Na een kwartier spelen voelde Ravenstein dat het uit een ander moest tappen en zette er een tandje bij om zo onder de druk van Ollandia uit te komen. Dat lukte. Het werd een mooie opgaande strijd tussen twee ploegen die beide gaan voor de overwinning. Scoringskansen voor beide teams waarin Ravenstein 5 min voor het rustsignaal het meeste rendement haalde. Skip van Hout profiteert optimaal van de glijpartij van William Bekkers op het spekgladde veld en koerste alleen op doelman Tom Wouters af. Makkie voor Skip van Hout, Ravenstein op 1 -0. In de laatste 5 min voor rust kreeg Ollandia nog een aantal mooie kansen om de stand gelijk te trekken, maar het kleine beetje geluk ontbrak bij Ollandia. Rollertje tegen de paal, net voor langs of goed keeperswerk van de Ravenstein doelman voorkwamen dat Ollandia met een gelijk spel de kleedkamer op kon zoeken.

In de snelle counter van Ravenstein in de 50 ste min constateerde de scheidsrechter een Ollandia overtreding binnen de beroemde 16 mtr lijnen. Ondanks de protesten van de Ollandia mannen was de arbiter niet te vermurwen om terug te komen op zijn besluit. De bal werd op de stip gelegd en Ravenstein dacht dat het al met 1 been op 2 – 0 voorsprong stond. Tom Wouters, de sluitpost van Ollandia stond geconcentreerd op de doellijn. Door zijn alerte en snelle reactie op het harde schot wordt deze scoringskans voor Ravenstein om zeep geholpen. Tom Wouters stopt de penalty en houdt hiermee Ollandia in de wedstrijd. Dat zou Ollandia vertrouwen en kracht moeten geven om de wedstrijd te kantelen. Het tegendeel was waar, het was Ravenstein dat de touwtjes in handen naam en druk bleef zetten op de doel van Ollandia. Met moeite wist Ollandia halverwege de 2de helft onder de druk uit te komen en het goede spel van voor rust weer te hervatten. Het werd weer een gelijk opgaande strijd. In de 80 ste kreeg Ollandia de zoveelste hoekschop te nemen. Met een mooie curve draait Richard Markus de bal voor de goal, die wordt door een Ravenstein verdediger uit de doelmond gekopt voor de voeten van Rob van der Heijden, die vervolgens een prachtige pass aflevert op de teruggelopen Richard Markus, die trekt wederom prachtig voor richting 2de paal waar Bart van de Tillaart staat om het karwei af te maken. Met een prachtige omhaal zet hij Ollandia naast Ravenstein. 1 – 1. Er volgen nog een hachelijke 10tal slotminuten waarin beide teams de mogelijkheid krijgen om de volle overwinning binnen te halen, dat gebeurd niet. Dat er in deze wedstrijd niet meer gescoord is komt mede door het prima keeperswerk van beide doelmannen.  Gezien het wedstrijdbeeld over beide helften is het gelijke spel een terechte uitslag.
Ollandia: Tom Wouters,Maurice Kastelijn, Rene Raaijmakers, Bart v.d. Tillaart, Gerbe Voets, Richard Markus, William Bekkers, Rob v.d. Heijden, Robert Erven, Paul van Driel (46e min Jos Leenderts), Stefan Erven (75e min Ronny THomassen)

Overtuigend herstel Ollandia na onverwacht verlies vorige week Door Marielle Bekkers 4-11–2012

Ollandia begon vol goede moed aan de thuiswedstrijd tegen WHV. Het elftal had wat goed te maken en zij schoten letterlijk uit de startblokken. Doordat zij fel begonnen aan de wedstrijd, kwamen zij snel in balbezit. Binnen 5 minuten mocht de eerste goal op het scorebord verschijnen, doordat Paul van Driel de bal in een kluts uiteindelijk zittend op de grond nog net binnen kon tikken. 1-0. WHV maakte jacht op de gelijkmaker, maar keeper Tom Wouters wist dit goed te voorkomen. In de 16e min nam Robert Erven de bal geweldig op zijn slof, simpelweg onhoudbaar voor de keeper. Ook de 2-0 vloog in het net. Vlak voor rust, in de 41e min, sprintte Stefan Erven richting het doelgebied van WHV. Zijn puntgave voorzet werd jammer genoeg gemist door Rob v.d. Heijden, maar Robert Erven kon de bal eenvoudig in het doel schieten. 3-0.

In de tweede helft bleef Ollandia de bovenliggende partij, maar WHV kwam vaker aan voetballen toe. In de 58e min belandde een prachtige pass van Rob v.d. Heijden in de voeten van Stefan Erven. Deze laatste zag de keeper uit zijn doel komen, maar wist venijnig te scoren. Met een 4-0 voorsprong hoefde Ollandia zich geen zorgen te maken. WHV kreeg een penalty toegewezen na een overtreding van Ollandia. Tom Wouters bereidde zich voor en wist de bal uit het doel te slaan. In de rebound leek WHV alsnog te gaan scoren, maar de bal ging rakelings naast het doel. In de 65e min kreeg WHV teveel ruimte binnen de achterhoede van Ollandia. Tom blockte de kans, maar in de rebound wist Thijs Lunenburg voor WHV alsnog de 4-1 te scoren. Ollandia hield het hoofd koel en liet zich door deze tegentreffer niet uit het veld slaan. In de 88e min mocht WHV nogmaals gevaarlijk counteren. De keeper van WHV wist een verre uittrap te maken, waarna de bal in de voeten van de voorhoede van WHV belandde. Harold Lunenburg wist wel raad met de bal en de 4-2 vloog achter goalie Tom Wouters. In de blessuretijd bepaalde Ollandia  de eindstand op 5-2, doordat Stefan Erven de bal prima controleerde in het doelgebied. Met een mooi lobje vloog de bal over de keeper in het doel. Ollandia mag tevreden zijn vandaag op het geleverde spel. Volgende week speelt Ollandia  een uitwedstrijd tegen nr 2 Ravenstein. Tot dan!
Ollandia: Tom Wouters,Maurice Kastelijn, Carlo Siemons, Bart v.d. Tillaart, Gerbe Voets, Richard Markus, William Bekkers (65e min René Raaijmakers), Rob v.d. Heijden, Robert Erven (80e min Sietze de Jong), Paul van Driel (85e min Jos Leenderts), Stefan Erven

Eerste periodetitel is voor Ollandia Door Erik Huijbregts 28-10-2012

De kaarten lagen voor de wedstrijd al op tafel en Ollandia wist waar het aan moest voldoen om vandaag de eerste periodetitel in de vijfde klasse op haar naam te mogen schrijven. Geen verlies met hoge cijfers en Ravenstein mocht niet met hoge cijfers winnen van Nijnsel. Het leek wel of deze gegevens in de eerste helft werden meegedragen door de Ollandiaspelers. Op een zonnig sportpark van FC de Rakt en onder het toeziende oog van de vele meegereisde Ollandia supporters was het FC de Rakt die het initiatief nam en met veel inzet de wedstrijd naar zich toe trok. De Ollandia verdediging, zonder de afwezige Carlo Simons, had haar handen vol om de aanstormende jeugdige spelers van FC de Rakt van zich af te houden. Zo goed als het bij Ollandia tegen NLC’03 ging zo slecht liep het nu. De greep op het middenveld was er niet, het aanspelen van de voorhoede was van een bedenkelijk niveau en verdedigend was het dweilen met de kraan open. Het kon dan ook niet uitblijven voordat de stand van 1-0 op het scorebord geplaatst zou gaan worden. Het was in de 16e minuut dat na slordig balverlies op het middenveld  Guus van Boxtel een vrije doorgang kreeg naar de Ollandia goal. Het leek erop dat door een samenwerking van spelers en de keeper van Ollandia een goal kon uitblijven maar het was Jacky van Boxtel die namens FC de Rakt het laatste zetje gaf. Het wedstrijdbeeld bleef na deze 1-0 achterstand van het zelfde niveau, chaotisch, slordig en iets wat ongeconcentreerd. De 2-0 van Erik Sanders in de 36 minuut was dan ook een logisch gevolg van het vertoonde wedstrijdbeeld. De wedstrijd ging met deze stand de rust in en Ollandia mocht hier eigenlijk nog niet over mopperen. Een hogere stand had op dat moment echt niet misstaan. Gelukkig stond er in de tweede helft een ander Ollandia op het veld. Toen Bart van de Tillaart in de 79e minuut de aansluitende goal maakte was er nog zicht om met ten minste één punt richting Olland af te reizen. Het was echter Wessly van Crey die daar namens FC de Rakt anders over dacht en met een prachtig genomen vrije trap ook aan deze hoop voor Ollandia een einde maakte 3-1.

Na het laatste fluitsignaal waren de vele Ollandse aanwezige, spelers, technische staf en supporters er even beduusd van. Toen men het bericht vernam dat plaatsgenoot Nijnsel met een 1-3 overwinning van het veld was gegaan bij naaste concurrent Ravenstein kon het feestje toch echt beginnen. Ollandia was met zeven gewonnen wedstrijden en een doelgemiddelde van plus 20 periode kampioen. Het was de voorzitter die de spelers op het veld feliciteerde namens bestuur en leden met deze behaalde titel en hen vroeg de teleurstelling van vandaag nog 10 minuten mee te nemen en dan over te gaan op het welverdiende feestje. Via betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat Ollandia daar wel in geslaagd is, en zo moet het ook.
Ollandia: Tom Wouters, Ruud van Driel (46e min Maurice Kastelijn), René Raaijmakers, Bart v.d. Tillaart, Gerbe Voets, Richard Markus, William Bekkers, Rob v.d. Heijden, Robert Erven, Paul van Driel (70e min Jos Leenderts), Stefan Erven.

Ollandia veegt de vloer aan met Nlc’03 Door Ad van der Heijden 14-10-2012

Vooraf was er een uitspraak van een van de bestuursleden van Nlc’03: “na vandaag weten jullie ook weer wat verliezen is”. Dus de intenties van Nlc’03 waren duidelijk, na 4 winstpartijen wilde men ook de 5e opeenvolgende overwinning. Bij Ollandia was er vooraf ook enig ontzag voor de degradant uit de 4e klasse en daarom was men  ook een extra scherp en geconcentreerd. Het begin van de wedstrijd gaf 2 gelijkwaardige ploegen te zien die in een hoog tempo probeerde het initiatief naar zich toe te trekken. Gelukkig voor Ollandia was het al na 6 minuten dat Robert Erven de 1-0 op het bord liet zetten nadat een schot van broer Stefan niet goed werd verwerkt door de doelman en Robert de bal voor het intikken had. Nadien ontspon er zich een levendige strijd waarbij er door beide teams geen grote kansen werden gecreëerd. Na wat speldenprikken van o.a Paul van Driel met een venijnig schot was het in de 25e minuut opnieuw Robert Erven die de Ollandia supporters liet juichen. Een opstomende Bart van de Tillaart ging op zoek naar de 1-2 combinatie met Stefan Erven maar de bal kwam niet bij Bart terecht maar bij Robert die met een korte draai zich vrijspeelde en toen met een prachtig lobje de keeper  verschalkte en de 2-0 op het bord  liet verschijnen.  Nog voor rust had Ollandia de genadeslag kunnen uitdelen als de loepzuivere penalty was toegekend en niet de bal op de 16 werd gedeponeerd door de scheidsrechter nadat de vrijgelopen  Robert Erven werd getorpedeerd door de keeper na een mooi steekpassje door Rob van de Heijden. Hiervoor kreeg de keeper van Nlc’03 geel waar rood volgens de spelregels had moeten volgen.  Alvorens de rust met een 2-0 voorsprong werd afgesloten kreeg Nlc’03 nog een kansje na een goede dieptepass die door Tim Ruijs voorlangs werd geschoten. Ruststand 2-0.

Na de theepauze was het een kleine 10 minuten lang Nlc’03 die druk zette en probeerde de aansluitingstreffer te scoren maar al in de 50e minuut ontsnapte ze aan een grotere achterstand toen Stefan Erven een mooie pass van Rob van der Heijden net voor het doel  langs schoot. Het was opnieuw Robert Erven die een machtig mooie aanval doeltreffend afrondde in de 56e minuut. Een iets teruggezakte Robert Erven bediende, de in de diepte sprintende, Rob van de Heijden op maat die in een vloeiende beweging de weer aangesloten Robert perfect aanspeelde welke met een prachtige beweging (achter het standbeen) de bal in het doel liet verdwijnen.  Een beauty van een doelpunt. Niet veel later was het weer raak. Rob van der Heijden passt op Stefan Erven, die een strak schot lost op doel, de keeper die de bal niet klemvast heeft waarna Paul van Driel er als de kippen bij is om de 4-0 op het bord te zetten. Tenslotte was het in de 65e minuut Carlo Siemons die de 5-0 scoorde. Een harde, indraaiende, vrije trap van William Bekkers kwam via de keeper en de paal terecht bij Carlo die vallend de 5-0 binnenwerkte.

Vandaag was het een prima voetballend Ollandia, waarbij 11 spelers messcherp waren en erg geconcentreerd hun wedstrijd speelden, die een ruime maar zeer verdiende overwinning boekte op een van de titelkandidaten. Iets wat over 2 weken moet leiden naar de periodetitel!!
Ollandia: Tom Wouters, Ruud van Driel, Carlo Siemons, Bart v.d. Tillaart, Gerbe Voets, Richard Markus, William Bekkers(78e min Maurice Kastelijn), Rob v.d. Heijden (78e min Remco Voets), Robert Erven (80e min Patrick Klomp), Paul van Driel, Stefan Erven.

Ollandia boekt zwaar bevochte overwinning op Keldonk Door Maria Rochés 07-10-2012

Een zwaar bevochten 3-punter met een spannende slotfase. Het begon allemaal goed en voortvarend bij Ollandia. Vanaf het fluitsignaal was Ollandia het 1ste half uur de betere ploeg. Daarna zakte Ollandia wat in en liet het initiatief aan de tegenstander. Maar daar was wel wat aan vooraf gegaan. Ollandia had in het 1ste half uur 2 doelpunten gemaakt. In de 20ste min werd door de achterhoede van Keldonk voor de zoveelste keer de Ollandia aanval afgeslagen en werd de bal tot corner verwerkt. Deze corner was raak. De inswinger van Richard Markus valt via de handen van de doelman over de doellijn. Prachtig doelpunt. Toen even later zich een  uitstekende mogelijkheid voordeed voor Robert Erven om er een bij te prikken viel dat slecht uit voor Ollandia. Ternauwernood kon de doelman van Keldonk er nog een corner van maken. Hieruit viel indirect het 2de doelpunt. Wederom Richard Markus aan de bal om een mooie indraaiende voorzet af te leveren. De doorgekopte bal beland voor de voeten van een tegenstander die de bal de doelmond uit trapt. Gelukkig stond William Bekkers in de 2de lijn goed in positie en met een gedrukt snoeiharde schot brengt hij zijn team op 0 – 2 voorsprong. Vreugde bij Ollandia. Zoals gezegd liet Ollandia na het 2de doelpunt Keldonk beter in het spel komen waardoor Keldonk  voor rust nog een aantal mogelijkheden kregen om de aansluitingstreffer te maken. Ollandia haalde opgelucht adem toen het rustsignaal van de scheidsrechter klonk.

Dat Ollandia na rust uit een ander vaatje moest tappen dan het laatste kwartier van de 1ste helft was duidelijk, dat lukte maar gedeeltelijk. Ollandia kon het spel niet maken en liet zich door Keldonk onnodig onder druk zetten. De 2de helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Ollandia. Door een aantal goede reddingen van Tom Wouters en een defensie die op cruciale momenten de rust wist te bewaren zorgde ervoor dat Keldonk vooralsnog niet tot score kwam. Ollandia hoopte op een snelle succesvolle counter om de wedstrijd definitief te beslissen. Die counters creëerde Ollandia wel, maar tot succes leidde dat niet. Het schot van Robert Erven werd door de doelman van Keldonk over de lat getikt, en bij de doelpoging van Rob van der Heijden ging de bal net voor langs. Ollandia was zoekende. Met nog 15 min spelen is Joost Antonidus trefzeker en voelt Keldonk dat een gelijkspel er nog in zit. Er volgt een hachelijke slotfase met een sterk offensief Keldonk, maar tot score komen ze niet meer. In de 95ste min maakt de arbiter een einde aan deze zinderende wedstrijd. Ollandia wint met 1 – 2.
Ollandia: Tom Wouters, Ruud van Driel, Carlo Siemons, Bart v.d. Tillaart, Gerbe Voets, Richard Markus, William Bekkers, Rob v.d. Heijden (80e min Ronny Thomassen), Robert Erven, Paul van Driel (85e min Sietse de Jong), Stefan Erven. 

Ollandia is heer en meester in duel met Irene Door Marielle Bekkers 30-09-2012

Ollandia 1 kreeg vandaag Irene 1 uit het nabijgelegen Gemonde op bezoek. Voorafgaand aan de wedstrijd bezette Ollandia de koppositie, maar dat betekende niet dat Irene 1 er niet alles aan zou doen om punten te pakken in Olland. Ollandia 1 zette meteen na de aftrap de eerste aanval in en dit resulteerde al na 2 min spelen in een goal. Stefan Erven gaf de bal prachtig voor op zijn broer Robert. Deze laatste wist de bal mooi binnen te tikken. 1-0. Vervolgens bleek Ollandia heer en meester te zijn op het veld. Kansen werden gecreëerd, maar helaas nog niet verzilverd. Er was zelden balverlies. Wanneer Ollandia de bal even kwijt was, kregen zij de bal weer snel in hun bezit. Dit kwam mede doordat het team als collectief streed voor de winst. In de 31e min kreeg Stefan Erven de bal in zijn bezit en hij sprintte richting het doelgebied. Hij nam de tijd om de juiste hoek te kiezen, waarna de bal genadeloos in de rechterhoek vloog. 2-0. Vlak voor rust vergrootte Ollandia de voorsprong verder, doordat een voorzet van Stefan Erven via een kopbal van Rob v.d. Heijden in het doel van Irene belandde. Met een tevreden 3-0 ruststand vertrokken beide ploegen richting de kleedkamers.

In de tweede helft wist Irene 1 te scoren, nadat zij over veel loopvermogen bleken te beschikken. Nick Vliegenthart liet zijn tegenstander achter zich en de 3-1 mocht op het scorebord verschijnen. Ollandia liet Irene niet lang nagenieten, want binnen 10 min mocht Stefan Erven zijn 2e goal van de wedstrijd op zijn naam schrijven. De bal belandde prachtig in de linkerhoek 4-1. Vervolgens werd het scoren nog gemakkelijker. De mannen van Ollandia stonden allen prima in positie en door goede combinaties kreeg Robert Erven de bal in zijn bezit.  In de 62e, 63e en 67e min wist hij nog driemaal te scoren. Nu de 7-1 op het scorebord stond, wist Ollandia dat de winst binnen handbereik was. Irene kwam er niet of nauwelijks aan te pas en Ollandia kon jacht maken op nog meer goals. In de 83e min gaf Rob v.d. Heijden de bal voor. Paul van Driel kopte de bal richting de goal. In eerste instantie leek de bal over het doel te vliegen, maar met een mooie boog dook de bal onder de lat. 8-1. Dit was de eindstand en iedereen was meer dan tevreden met dit resultaat. Ollandia blijft koploper en is goed op jacht naar de periodetitel. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Keldonk 1 op het programma. Tot dan!

Ollandia: Tom Wouters, Ruud van Driel, Carlo Siemons (79e min Jos Leenderts), Bart v.d. Tillaart, Gerbe Voets (75e min Maurice Kastelijn), Richard Markus, William Bekkers, Rob v.d. Heijden, Robert Erven, Paul van Driel, Stefan Erven.  

Ollandia neemt ook de punten mee uit Mariaheide Door Erik Huijbregts 23-09-2012

Op een koud sportpark van SCMH uit Mariaheide was er voor de thuisploeg alles aan gelegen om de drie punten in huis te houden om zo de aansluiting met de bovenste ploegen te behouden. Voor Ollandia was er daarentegen alles aan gelegen om de punten mee naar Olland te nemen om zo een volgende stap te zetten naar een mooie positie in de eerste periode. Echter” Behaalde resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst”! Dat was het gevoel na de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Het spel van Ollandia kreeg geen kans omdat er direct door SCMH druk werd gezet bij balbezit van Ollandia. Deze spelwijze van SCMH zorgde in het eerste gedeelte van de wedstrijd dan ook voor wat problemen bij Ollandia. Bij deze gewenning was het geluk voor Ollandia ook nog eens ver te zoeken gezien het feit dat uit een corner in de 30 min een kopbal van Carlo Simons en bij een prachtig genomen vrije trap van Renee Raaymakers beide keren de bal op de lat uiteen spatte. Echter voorafgaande aan deze kansen zag men een periode dat Ollandia het heft in handen nam en de wedstrijd steeds meer naar zich toe trok. Stapje voor stapje kwam Ollandia bij het niveau van de laatste weken en goals konden dan ook niet uitblijven. Het was in de 43 minuut dat na een prachtige pas van Renee Raaymakers  Stefan Erven het net wist te vinden middels een prachtig schot hoog in het dak van de goal. Net toen men dacht om met deze 0-1 stand de kleedkamers op te gaan zoeken was het wederom Stefan Erven die op een dieptepass van Paul van Driel uit een zeer moeilijke hoek met een prachtig schot de wedstrijd voor de rust besliste 0-2.    

Ollandia kwam zeer geconcentreerd uit de kleedkamer en toen 4 minuten in de tweede helft Carlo Simons  een voorzet van Robert Erven met een prachtige kopstoot afronden, en zodoende de 0-3 op het scorebord verscheen, was de wedstrijd definitief gelopen. Echter het was niet veel later dat bij een counter van SCMH de scheidsrechter een uitlopende actie van keeper Tom Wouters als een overtreding beoordeelde met als gevolg dat de bal op de bekende stip terechtkwam en Tom achterbleef met een gele kaart. Een verder uitstekend keepende Tom moest hier zijn meerder erkennen in Bob van de Berg die er voor zorgde dat de hatelijke nul voor SCMH op het scorebord was verdwenen. Wie dacht dat Ollandia hierna het gaspedaal zou laten opkomen kwam bedrogen uit. Via een snelle uitval op rechts was het Robert Erven die de bal op maat voor de goal bracht waar Richard Markus perfect stond opgesteld om met een geplaatste kopstoot het net wederom te laten trillen. De 1-4 was hiermee een feit. De ene goal leek nog mooier dan de andere maar het mooiste hadden de Ollandia spelers voor het laatst bewaard toen in een snelle uitval op links de in de tweede helft ingevallen Rob van der Heijden naar de achterlijn snelde en deze actie afrond met een strakke voorzet. De mee gelopen Robert Erven wist hier wel raad mee en zorgde met een prachtige goal voor een eindstand  van 1-5. Iedereen was het na de wedstrijd er wel over eens dat er een terechte winnaar uit de bus was gekomen. De vele meegereisde supporters uit Olland konden met een goed gevoel richting huiswaarts en waren misschien al wel met hun gedachten bij de derby van volgende week wanneer Irene uit Gemonde te gast zal zijn op Sportparkt Ekkerzicht.

Ollandia hoopt dan weer veel supporters te mogen verwelkomen.
Ollandia: Tom Wouters, Ruud van Driel (80e min Gerbe Voets), Carlo Siemons, Bart v.d. Tillaard (46e Rob vd Heijden), Maurice Kastelijn, William Bekkers, Rene Raaijmakers, Richard Markus, Robert Erven, Paul van Driel, Stefan Erven

Ollandia is duidelijk een maatje te groot voor Ulysses Door Marielle Bekkers 16-09-2012

Ollandia 1 verwelkomde afgelopen zondag Ulysses 1 op Sportpark Ekkerzicht. Beide partijen hebben tot nu toe 6 punten behaald in 2 wedstrijden. In het begin van de wedstrijd ging de strijd gelijk op. Maar al snel kreeg Ollandia de overhand en controleerden zij steeds meer de wedstrijd. Dit resulteerde in een prachtige aanval van Ollandia. Robert Erven wist de bal fantastisch te raken en de keeper stond machteloos. 1-0. Vervolgens wist Ollandia prachtig te combineren. Dit resulteerde in vele kansen en de wedstrijd speelde zich grotendeels op de helft van Ulysses af. Richard Markus gaf de bal in de buurt van de 16 m voor. Met veel maatgevoel wist hij Stefan Erven te bereiken. Deze laatste wist wel raad met de bal en ook de 2-0 mocht op het scorebord verschijnen. Ruststand 2-0.

In de tweede helft bleef Ollandia de bovenliggende partij. De ploeg had veel balbezit en Ulysses kwam er niet of nauwelijks aan te pas. De gebroeders Erven lieten vroeg in de tweede helft een mooie combinatie zien. Stefan Erven had veel snelheid en hij gaf de bal puntgaaf voor op zijn broer Robert. Helaas voor Ollandia had de keeper de bal op tijd klemvast. Ulysses probeerde nog een enkele keer te scoren, maar Tom stond wederom een goede partij te keepen. In het laatste kwartier van de wedstrijd verhardde de strijd bij vlagen. Ulysses ging fel een duel aan en dit resulteerde in een rode kaart. Vervolgens moest Ulysses de wedstrijd vervolgen met 10 man. Ollandia bleef als collectief strijden voor een hogere score. In de slotfase wist Rob v.d. Heijden een afvallende bal binnen te schieten. 3-0. Met deze prachtige score bezet Ollandia  vanaf nu de koppositie in de klasse 5H. Hopelijk houden ze dit vol volgende week tegen SCMH in Mariaheide. Tot dan!
Ollandia: Tom Wouters, Ruud van Driel (80e min Gerbe Voets), Carlo Siemons, Bart v.d. Tillaard, Maurice Kastelijn, William Bekkers, Rene Raaijmakers, Richard Markus (45e min Paul van Driel), Robert Erven, Rob v.d. Heijden, Stefan Erven

Ollandia wint op karakter verdiend van WEC 2 – 1. Door Maria Roché 09-09-2012

Op de laatste mooie zomerdag van 2012 was het zonovergoten Sportpark Ekkerzicht in Olland het decor van het duel tussen Ollandia en WEC. Twee ploegen die elkaar goed kennen, en voetbaltechnisch aan elkaar zijn gewaagd. Dat beloofde wat. Na even aftasten in de beginfase was het WEC dat in de 8 ste min profiteerde van het slechte uitverdedigen van Ollandia. Mark van Oss wist hiervan handig te profiteren en met een simpel intikkertje zet hij WEC op voorsprong. 0 – 1. In het resterende deel van de 1ste helft speelde beide ploegen een matte partij. Slordig voetbal met veel overtredingen – wat WEC speler Gijs van de Boogaard 2 x geel opleverde – foute passes en nauwelijks gevaarlijk in het doelgebied. Het getoonde spel kon de toeschouwers niet boeien.

Na rust zagen de supporters een ander Ollandia. Aanvallend, sterk en met veel vechtlust om de bal. Ollandia gaf WEC geen ruimte om te voetballen, dat voetballen deed Ollandia zelf. Al vroeg in de 2de helft zette Ollandia vanaf het middenveld een schitterende aanval op. Ollandia tikt, tikt en tikt in het doelgebied van WEC, en op een gegeven moment ziet Bart van de Tillaart de ruimte en krijgt ook de kans om te schieten. Tussen een legertje van Ollandia en WEC spelers suist de bal buiten het bereik van de doelman boven in de hoek, schitterend doelpunt. 1 – 1. Ollandia was zichtbaar opgelucht met dit fantastische doelpunt, en wilde meer. Gesterkt door de gelijkmaker gingen ze op jacht naar het 2de doelpunt. Dat die gemaakt zou gaan worden zag je aankomen. Met vaak mooi voetbal, aanvallend over de flanken of door het midden, Ollandia was de betere ploeg. WEC had grote moeite met het goeie spel van Ollandia. In de 80ste viel de beslissing. Met een pass op maat werd Rene Raaijmakers aangespeeld, die kon ongehinderd koers zetten richting hoek 16 meter. Vanaf hier schiet hij met een lumineus draaiballetje, over de doelman van WEC, de bal op de paal. In de rebound poeiert Rob van der Heijden Ollandia naar de overwinning. 2 – 1.
Ollandia: Tom Wouters, Gerbe Voets (46e Ruud van Driel), Bart vd Tillaart, Carlo Siemons, Maurice Kastelijn, Jos Leenderts (60e René Raaijmakers), William Bekkers, Richard Markus (80e Paul van Driel), Rob van der Heijden, Stefan Erven, Robert Erven.

Ollandia begint met goed resultaat in derby met Nijnsel Door Lamber Verhoeven, v.v Nijnsel 02-09-2012

Nijnsel 1 – Ollandia 1. Een derby die alleen de ‘ouderen’ onder ons zich nog herinneren. Oud-penningmeester Henk Oerlemans repte over een zwaar bevochten 4-5 in het voordeel van Nijnsel ‘ergens in 1986-1987’, maar daarna schijnt er in de vijfde klasse toch nog wel een Rooise dorpsclash te zijn geweest. Ollandia heeft een uitstekend seizoen achter de rug en liep maar nauwelijks promotie mis. In de ED-amateurvoetbalbijlage van afgelopen week zagen we bij Ollandia staan ‘geen spelers vertrokken of gekomen’ dus dan hoef je ook geen tijd meer te besteden aan in te slijpen speelpatronen. Ollandia heeft zich terecht opnieuw gepromoveerd tot kampioens- en/of promotiekandidaat en wat is er dan mooier dan meteen je visitekaartje afgeven in en tegen oud vierdeklasser Nijnsel? Nijnsel heeft ook ambities en wel zo snel mogelijk terugkeren naar de vierdeklasse, het verloren terrein herwinnen. De ploeg won zijn drie bekerwedstrijden maar de kwaliteit van de tegenstanders was niet echt een maatstaf. Het positieve was wel dat er weer werd gescoord en dat ontbrak er vorig seizoen nogal eens aan. De weersomstandigheden waren deze zondag optimaal en zoals te verwachten trok er dan ook een grote supportersschare van beide verenigingen naar sportpark Den Eimert. Pastoor Phuspa die sinds kort in Nijnsel woont zegende de volledig gerenoveerde kantine in en kwam ook nog op het veld. Later verklaarde hij dat het spel te vergelijken was met de eredivisie van Zuid-Indië waar hij enkele jaren geleden nog vertoefde. Dat belooft veel.

Nijnsel en Ollandia begonnen allebei met veel goede wil aan de wedstrijd zonder dat er aanvankelijk uitgespeelde kansen te noteren vielen. De thuisploeg had wat meer balbezit maar dit verontrustte niemand van de Ollandianen. Aan de andere kant dook Stefan Erven op als een duveltje uit een doosje voor keeper Patrick van Osch. Dit deed hij vorig seizoen al vaker en met succes. De Nijnselse sluitpost was echter op zijn hoede en bracht knap redding. Vijf minuten later loste Nijnselaar Lars van Zutphen een schot dat de keeper terug in het veld bokste. Spits Toby Verhoeven kwam alert achter zijn man vandaan en schoot de bal onberispelijk in het vijandelijke doel. Blijkbaar heeft de Ollandse assistent-scheidsrechter een afwijkend spelregelboekje want tot verbazing van vriend en vijand ging de vlag omhoog. Even bijzonder was het dat de scheidsrechter het vlagsignaal overnam. Na een half uur spelen maakte verdediger Mark van Berlo van Nijnsel een fatale overtreding binnen de zestien en daar geldt maar één straf voor. De pingel werd onberispelijk ingeschoten door Stefan Erven. Dit werd ook de ruststand.

Na de thee ging het talrijke publiek er nog eens goed voor zitten maar het verwachte vuurwerk bleef uit. Voor de bezoekers hoefde het natuurlijk niet meer zo en Nijnsel kon geen echte vuist meer maken. Het spel werd onnauwkeuriger en dat kwam de amusementswaarde niet ten goede. Om kwart over vier kwam dan ook de spreekwoordelijke nachtkaars en Ollandia nam, onder het motto ‘de eerste klap….’ de drie winstpunten gretig in ontvangst. Over het algemeen genomen kan de overwinning van de bezoekers niet onverdiend worden genoemd. Cruijff zal wel ooit hebben gezegd dat je nu eenmaal niet kunt winnen als je niet scoort.
Ollandia: Tom Wouters, Gerbe Voets (60e Ruud van Driel), Bart vd Tillaart, Carlo Siemons, Maurice Kastelijn (70e Jos Leenderts), Paul van Driel, William Bekkers, Richard Markus (80e Teun Leenderts), Rob van der Heijden, Stefan Erven, Robert Erven.